發新話題

經本人覆核,主題有問題.

膠彈殼已經夠新奇,仲要Environmental friendly....
究竟世界上還有神嗎?

打番刀、劍、茅、盾、㦸咪環保囉⋯⋯
引用:
原帖由 olw0978 於 7-4-2019 13:24 發表
十分認同樓上師兄所言,軍用物資從來不環保,先不論化武核污染之類,常規彈藥都已夠污染,實彈射擊就更加係生態災難,在軍備上談環保,似乎有點。。。娜依芙
究竟世界上還有神嗎?

其實咁唔係壞事吖。
歐洲車又點會死呢?係煩啲囉。近來啲歐洲車要入尿素啫。
引用:
原帖由 rho837 於 7-4-2019 16:47 發表

唔咪廠方想用環保粅料! 係EU歐盟法例! 乜春都要環保! 咪搞到現今的歐洲車死㨢哂!
究竟世界上還有神嗎?

係喎!
引用:
原帖由 RCOOH 於 7-4-2019 17:11 發表

拳頭同石頭先環保架。
究竟世界上還有神嗎?

哦,原來EU仲惡。
引用:
原帖由 JBL 於 7-4-2019 12:36 發表
輕成45%嫁,帶多好多彈,美佬既野無乜人夠膽批評,呢個世界係欺善怕惡.....
究竟世界上還有神嗎?

正確
引用:
原帖由 PSIR2 於 8-4-2019 20:01 發表
地球先生說:沒有人類的地方便環保...
究竟世界上還有神嗎?

其實....紅豆冰嘅出處是紅豆刨冰....
我老早已經冇興趣,食番刨冰仲開心。
引用:
原帖由 kornhill401 於 9-4-2019 10:36 發表
我每次見到'紅豆冰,走飲管'個廣告.十分懷疑諗出尼果條友,
佢有無試過,唔用飲管尼飲紅豆冰.
利申:我就試過.某快餐店星期五,唔俾飲管.
究竟世界上還有神嗎?

Review番成個Post,似乎得出兩個結論:
1)此種彈殻為Biodegradable ;
2)在於耐高溫上似乎比傳統彈殼更佳,原材料供應商為三菱。
如果係咁,呢種膠彈殼可能係未來大勢。
引用:
原帖由 RCOOH 於 9-4-2019 11:50 發表

唔會唔會,無煙火藥cook off大約180度,G11既"彈殼"大約280度,而三菱既高溫塑膠可以頂400度仍然保持性能。以無煙火藥黎計,只要膠殼頂到200幾度唔變形已經夠哂。

再講,真鐵有循環射速,但美軍有要求可持續射 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題