發新話題

JBL MS402 床頭播歌的骰好聲

引用:
原帖由 loveless 於 6-10-2021 11:15 發表
今年絕對大片係沙丘呀老細
雖然票房點睇都會同2049差不多o甘仆直
雖然華納腳軟到要避開長津湖, 零零柒同venon至排期上畫
C兄;真係好介紹.

Porsche Taycan親民後驅易入手
車載創新E-Performance技術,配備800V電壓系統及智能熱管理系統的保時捷(Porsche)全電動先驅Taycan,先後在港推出不同性能級別型號,繼高性能的Turbo S和Turbo,到4S,最近終於輪到入門Taycan。它是目前輸港的4款Taycan車型中,唯一採用後輪驅動,性能較「隨和」及車價最「親民」的型號,無疑是最易入手的電波子。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1029_00862_001.html
---
小編好嘢,球幾嘢都叫親民
姨姨,我好累,我不想努力了

附件

29-10-2021 16:03

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-10-2021 12:25 發表

C兄;真係好介紹.
昆左幾位同事去睇, 總結係用百幾大洋去瞓覺好貴,
即刻榮升左做不受歡迎人仕

鄉下地方冇人識欣賞

入場果一刻我係有衝動想畀錢收購前面兩張飛變包場。

附件

29-10-2021 23:20

引用:
原帖由 loveless 於 29-10-2021 22:37 發表

開頭睇呢齣電影的感覺,另我想起多年前的一齣日本電影'亂 '.
都係同一樣,'場面偉大,人山人海 '.劇情就...

引用:
原帖由 reniless 於 29-10-2021 23:20 發表
鄉下地方冇人識欣賞

入場果一刻我係有衝動想畀錢收購前面兩張飛變包場。
買多一張已包啦

引用:
原帖由 loveless 於 29-10-2021 22:37 發表

恭喜成為傳說中既沙雕

人人得而雕之

RAN係電影感舞台劇, 光影同色彩運用功力依然在張藝謀之上.
Dune係電影感小說, 1965世面既小說同Asimov 80年前既機械人守則一樣, 全面影響過去50年既科幻世界.
無數電影人想將Dune搬上銀幕, 1984年果套旁白多到我都瞓著左
以成個系列計的話, 原著跨越了4000年的時空.
用比喻的話, 紅樓夢係文字上既經典/高峰, 拍片就非常容易突顯眼高手低

引用:

咁...我未多左百幾大洋,可以食番餐好D ge.

Action Camera運動相機近年由GoPro及DJI兩間大廠分庭抗禮,前者早排推出新型號HERO10 Black,後者近日終於出招應對,推出大玩磁吸卡扣結構的DJI Action 2,令相機與配件間的拆換變得更快更易。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1031_00862_001.html
---
又有好嘢介紹,大疆自拍神器。

附件

1-11-2021 11:57

長津湖,香港今日上映。

附件

11-11-2021 18:04

據聞長津湖正在籌備拍續集

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 reniless 於 11-11-2021 18:04 發表
長津湖,香港今日上映。
國内越受落, 就預左國外會越比人圍住鞭打.
嘩眾最易, 兩邊都係.
唔通有人肯陪我研究研究DoD係點改荷李活劇本乎, 又或者Argo有幾"真實"...

引用:
原帖由 loveless 於 15-11-2021 13:13 發表

國内越受落, 就預左國外會越比人圍住鞭打.
嘩眾最易, 兩邊都係.
唔通有人肯陪我研究研究DoD係點改荷李活劇本乎, 又或者Argo有幾"真實"...
講起呢點就把幾火,之前流浪地球就係比人圍隊,搞到冇乜戲院敢排片,搞到我睇咁耐戲以黎第一次要行十幾廿層樓梯入、散場,然後一路睇一路有d襪鋰扑屎係度媽媽叉叉,前面有人扯鼻鼾……

每個人都有唔同喜好, 搞到睇套戲都要分門分派,真係有D冇癮.
我果時去睇007生死有乜又物, 只係為左Ana de Armas 古巴開拖果幕.
Paloma拒絕邦生媾佢時果句對白,係價值觀自然進化既反映, 而唔係007要刻意變左位非洲血統女仕.
等如下次揾個潮州人去非洲做泰山唔係唔得, 但點解呢?
Spectre尾段溫馨大家庭甘款,又係毛管都戙埋.
Quantum of Solace 至係最接近Ian Fleming 筆下厭世既酒鬼, 當然最唔收得亦係佢.

去返Ana de Armas 個Paloma角色, 佢爆冷佢搶鏡, 唔單止係因為賣大包送大髀, 或因為有Michael Lo Sordo條裙同箫邦贊助果堆首飾, 而係因為響成班又愁又苦又自尋煩惱之餘仲要政治正確既人當中, 佢返工返得最開心!

發新話題