發新話題

委内瑞拉反政府軍的架生

呢枝槍一開Auto,前後配重會越來越失衡,越打越難控制槍口上揚問題。
P90短,重心在後,前後Balance還勉強可以;一去到AR咁長,而前端越打越輕,個槍手只會越打越辛苦。
引用:
原帖由 rho837 於 2-5-2019 13:41 發表
呢支槍OK呀! 大容量! FN57子彈打穿helmets!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 13:49 發表
呢枝槍一開Auto,前後配重會越來越失衡,越打越難控制槍口上揚問題。
P90短,重心在後,前後Balance還勉強可以;一去到AR咁長,而前端越打越輕,個槍手只會越打越辛苦。
膠匣,再加5.7本身係非常輕而且以低後座力作賣點,影響有限過乜。

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 13:02 發表
俄佬唔出得兵?
唔出得,太遠

咁又奇怪嘞,敍利亞都遠吖,咁又有俄羅斯傭兵?
引用:
原帖由 LCH925 於 2-5-2019 15:10 發表

唔出得,太遠
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 15:14 發表
咁又奇怪,敘利亞都遠吖,咁又有俄羅斯傭兵?
代理人戰爭。

而家已經唔係大國對打既時代,係大國叫馬仔打,自己係後面輸血,比鎗炮彈藥同訓練,偶然派自己既特種部隊或者遠征軍出手放下人血。

呢個解釋有見地好多。
引用:
原帖由 RCOOH 於 2-5-2019 15:58 發表

代理人戰爭。

而家已經唔係大國對打既時代,係大國叫馬仔打,自己係後面輸血,比鎗炮彈藥同訓練,偶然派自己既特種部隊或者遠征軍出手放下人血。
究竟世界上還有神嗎?

AR 57,不了。
引用:
原帖由 Arisaka 於 2-5-2019 16:57 發表
之前反卡達菲, 連FN F2000都有,
賣軍火幾時都係咁好賺
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 LCH925 於 2-5-2019 15:10 發表

唔出得,太遠
唔係遠近問題,果到係美國後欄,美國佬會比俄軍行到咁近咩。

[quote]原帖由 48191 於 2-5-2019 15:14 發表
咁又奇怪嘞,

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 15:14 發表
蘇聯在冷戰間期便一直有建設中東地區
基本上所有什葉派世俗政權背後都有蘇聯支持
兩大帝國在中東的角力絲毫不比其在東亞、歐洲的角力差

至於南美,打從門羅主義開始就係美帝後花園
當初紅色帝國都插唔入的針,現今的白軍更加插不入

引用:
原帖由 Lolanto 於 2-5-2019 18:27 發表

唔係遠近問題,果到係美國後欄,美國佬會比俄軍行到咁近咩。
這就是我所說的「太遠了」之意
君不見克里米亞半島已經收曬聲了嗎
因為烏克蘭離美國太遠了

睇吓會唔會成為代理人戰爭先。
引用:
原帖由 LCH925 於 2-5-2019 19:26 發表

這就是我所說的「太遠了」之意
君不見克里米亞半島已經收曬聲了嗎
因為烏克蘭離美國太遠了
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 20:13 發表
睇下會唔會成為代理人戰爭先。
望都唔好望。

代理人戰爭打起黎就係老鼠拉龜,一打十年八年冇結果,今日美國要我坐低聽日俄國叫佢反台,人地既細路隨便死,大國賺錢賺政治影響力。

而且委內瑞拉唔係中東,中東係你老美搞事之前都係小康之國,叫做有老本可以咬一陣,但委記一早已經比小麗老屍成日嗌果d超福利搞到國家半殘廢,一打後果不堪設想。

其實我有一個最大疑問。
為什麼北歐國家可以搞福利主義,但其他國家反而會一鑊泡?北歐國家究竟係底子厚定南美先天性底子薄?
論資源,南美比北歐更豐富,但就是北歐似乎沒有問題。
至於中東...
伊拉克嘅最大石油開採商似乎並不是美國佬...
蝕喇...
引用:
原帖由 RCOOH 於 2-5-2019 20:27 發表

望都唔好望。

代理人戰爭打起黎就係老鼠拉龜,一打十年八年冇結果,今日美國要我坐低聽日俄國叫佢反台,人地既細路隨便死,大國賺錢賺政治影響力。

而且委內瑞拉唔係中東,中東係你老美搞事之前都係小康之 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題