發新話題

[VFC] vfc P8A1

vfc P8A1

有冇同好
係德國制式手槍

vfc 支usp 真係好精彩, 如果唔係有情意結(對usp 同vfc)

應該買唔落手

點精彩法?
1. 外槍管上唔到最頂, chamber 位永世都凹落去(問題由鋼slide 解決)
2. 飛機座用料好軟, 俾hammer 禁住會夾到飛機好難彈番轉頭, 有機會成隻產落飛機座下面
3. 飛機好薄, 好易變形, 所以要diy cut d 洩氣洞, 如果唔係又係車落飛機座度
4. trigger 同回鏜杆係用緊usp compact 款
5. 回鏜杆懶醒果粒尼龍套限死左回鏜彈弓長度, 換鋼slide 既話好難有彈弓岩
6. 拋殼勾最頂癮, 條啞鉛料好快會一開二, 焗你換crusader 果粒(你既問題要我俾錢去搞)
7. 火控抄ksc 但抄到勁立....

當初我本身plan 買p8 而唔係usp, 而家買左後對p8 都冇左興趣

p8 條槍管號碼仲要唔夾slide
我生得聰明得罪你咩!!!

會不會p8已改善了相關問題?
不竟p8新過usp

引用:
原帖由 cky0311 於 5-6-2019 22:42 發表
不竟p8新過usp
千其唔好咁諗, 有usp 果陣本user manual 已經有埋p8係度

如果你唔信邪, 不妨一試

引用:
原帖由 cky0311 於 5-6-2019 22:42 發表
不竟p8新過usp
VFC係唔可以用常理去理解
佢可能同我講2018年修改2013年就知道仲要畫埋落爆炸圖

不過USP我還是買了

回覆 5# 的帖子

ching支usp有冇上述d問題?
謝謝

引用:
原帖由 cky0311 於 6-6-2019 09:48 發表
ching支usp有冇上述d問題?
謝謝
我早排二手收返黎的
入面我仲未拆黎睇 反正我當集郵 諗緊換唔換鋼架
但支槍的確比45ct差 double action trigger唔順 可能同個hammer/spring有關
滑架都無45ct順 好“立”
打落還可以 blowback大
但如果你打算買P8  我就一定會換鋼架
原裝槍管用返usp果集 個流水號錯
典型女火金態度 Why am I not surprised

經2#和7#的C Hing分享, 因佢的刻印未如理想,
本來對呢支P8A1仲考慮中.現在都可以無需考慮了.

引用:
原帖由 sam524 於 6-6-2019 10:40 發表

我早排二手收返黎的
但支槍的確比45ct差 double action trigger唔順 可能同個hammer/spring有關
但如果你打算 ...

換左條拋殼勾等佢無後顧之憂先

引用:
原帖由 sam524 於 6-6-2019 10:40 發表

我早排二手收返黎的
但如果你打算 ...
Double action唔順
係因為穿住隻hammer spring果隻腳
佢做到起晒角咁
明明hk45ct都冇咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-6-2019 12:43 發表

Double action唔順
係因為穿住隻hammer spring果隻腳
佢做到起晒角咁
明明hk45ct都冇咁
咁其實usp同45ct d火控件係咪大致通用?
見佢hammer 撞針 safety塊片好似都一樣

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-6-2019 12:01 發表

換左條拋殼勾等佢無後顧之憂先
我覺得奇怪o既係 usp原裝個勾無造返果級仔 上返紅色 要人買補品
我記得佢45ct都有造

不過VFC又係咁奇怪嫁啦

引用:
原帖由 sam524 於 6-6-2019 13:25 發表

我覺得奇怪o既係 usp原裝個勾無造返果級仔 上返紅色 要人買補品
我記得佢45ct都有造

不過VFC又係咁奇怪嫁啦
補品好似都冇個級仔...
我買左了

發新話題