發新話題

Marui mws m4 trigger box單發唔識回

Marui mws m4 trigger box單發唔識回

剛剛買左個g&p drop in trigger box for marui m4 mws,但係裝完之後發現單發扣完雞trigger回唔到原位,要cock一下槍先可以再射,另外full auto正常。
想請教下各位師兄trigger box有冇邊個位要調教一下? Thx
Ps hammer spring軟硬度調較過都解決唔到以上情況

好地地原裝唔用。。方間大多數

原裝本身極度耐用,換嚟做乜?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 9-6-2019 10:49 發表
原裝本身極度耐用,換嚟做乜?
錢多

引用:
原帖由 aR民 於 8-6-2019 16:53 發表
剛剛買左個g&p drop in trigger box for marui m4 mws,但係裝完之後發現單發扣完雞trigger回唔到原位,要cock一下槍先可以再射,另外full auto正常。
想請教下各位師兄trigger box有冇邊個位要調教一下? Thx
Ps h ...
我原裝都係咁,每場打左十匣左右開始出現呢個問題。
using Mac~~

引用:
原帖由 yiucky 於 9-6-2019 17:20 發表

我原裝都係咁,每場打左十匣左右開始出現呢個問題。
這個問題我之前試過,係因為用差左潤滑油,唔可以用有silcone的油,會積聚垃圾和金屬粉導致這問題

引用:
原帖由 年少無資 於 9-6-2019 19:11 發表

這個問題我之前試過,係因為用差左潤滑油,唔可以用有silcone的油,會積聚垃圾和金屬粉導致這問題
咁我 check 下有無污漕嘢先,Thanks!
using Mac~~

有marui唔用你比錢換g&p?

搵到原因未?
引用:
原帖由 yiucky 於 9-6-2019 19:50 發表

咁我 check 下有無污漕嘢先,Thanks!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-6-2019 02:23 發表
搵到原因未?
出事過程大概係:拉 trigger->退 bolt->手指仍未放trigger-> bolt 復位->輕放手指->trigger 失效。
我條 bolt 底有用過好似花士零嘅潤滑油。抹過bolt 底同 hammer d 接觸位後好少少,出事唔駛switch full auto,扣多下 trigger就可以 reset。
我唔敢同唔想拆成組 hammer set 出黎抹,依家考慮緊用馬記 silicon 油噴一下hammer 後面果d位。
using Mac~~

Ok
引用:
原帖由 yiucky 於 12-6-2019 14:44 發表

出事過程大概係:拉 trigger->退 bolt->手指仍未放trigger-> bolt 復位->輕放手指->trigger 失效。
我條 bolt 底有用過好似花士零嘅潤滑油。抹過bolt 底同 hammer d 接觸位後好少少,出事唔駛switch full ...
究竟世界上還有神嗎?

回覆 10# 的帖子

用d有溶解清潔力的潤滑油洗走舊油漬

真正原因在於用錯油及不定期清槍。
引用:
原帖由 年少無資 於 12-6-2019 21:44 發表
用d有溶解清潔力的潤滑油洗走舊油漬
究竟世界上還有神嗎?

發新話題