發新話題

Glock ... FLUX Brace臂托 vs B&T USW肩托 附加件

引用:
原帖由 screwupman2022 於 18-6-2019 01:43 AM 發表
B&T 這個瑞士品牌因為一款 APC9-K 衝鋒槍被美軍選中做制式超緊緻型衝鋒槍(Sub Compact Weapon, SCW)而聲名大噪,
B&T 亦出過尾托(是肩托,不是臂托)附加件給 Glock 和 Sig P320 手槍,稱為 B&T USW (Universal Serv ...
ASG 話會出USW不過未有期, 估計都係sp01 / P-09系統

引用:
原帖由 screwupman2022 於 21-6-2019 10:35 PM 發表

B&T USW 是一枝本身已附有肩托的手槍...槍本身是建基於一家著名瑞士槍廠Sphinx的手槍,複製了 CZ 75 手槍的槍械設計...single action/double action扳機,hammer striked擊鎚擊發,有decocker...槍管咀有螺紋,可以 ...
我指氣槍版應該都係sp-01/p-09系統, 現成野易開發好多, 開個模就得
真槍我知系sphinx啦

引用:
原帖由 screwupman2022 於 22-6-2019 03:03 PM 發表

我唔知ASG氣槍版係乜野系統,多謝師兄告之

純粹打些少野出黎講下把槍(真版),唔係反駁師兄乜野,唔好誤會
交流交流
我比較好奇ASG幾時出APC9就真

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-6-2019 12:01 PM 發表
咁把AK47S尾摺柄拆下,就可當作手槍了.
呢條槍械法規,真係攪笑.謝謝分享有關知識.
非也, 無論摺同吾摺,只要個托真係一個托,而管長短過16吋, 一律當short barrel rifle計算,要一個$200美元既登記印花稅,否則就系聯邦重罪
當然,如果你果個真係臂托就無問題了 (註:臂托都有限length of pull,即長度, 但我吾記得最長係幾多了)
但AKS47作為full size ak理應有16吋管長, 應該大部分州份都算普通rifle的,就算短左少少都可以用pin and weld既方式將火帽永久裝係槍管度達致16吋長而無須登記SBR

引用:
原帖由 screwupman2022 於 24-6-2019 08:02 PM 發表

APC9-K 外形趣緻,加上挾住老美SCW威名,應該有唔少捧場客想玩氣槍

有支 B&T GHM9 Compact 食蝎鼠,槍管只得4.3吋,細細支,名氣可能唔及 APC9..我私下覺得佢都係一支可造之材
https://youtu.be/EUvtj4TM4n0
...
最緊要係KJ / KSC幫ASG出,咁就有望了
另外仲等緊P-10C

引用:
原帖由 screwupman2022 於 26-6-2019 05:42 PM 發表

香港的槍友會中意 P-10 Full size, P-10 C, 定係 P-10 Sub-compact 多些?
我個人偏好19 size既手槍, 但當然落場full size, 甚至optic ready款會更好

發新話題