49 1234
發新話題

[Marui] Springfield Armony TRP Kote .45 Complete Box Set

Springfield Armony TRP Kote .45 Complete Box Set

試版Phase One(試作型第一期)
#QRF
#朗哥
#RunInWorkshop
#發哥
#台灣JulyPi

https://i.imgur.com/ccMxmuY.mp4

究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

Very nice

What is phase two?

現在有兩種聲音。
因為Delta Hammer樣式有少少不對
Thumb Safety的斜角應該有少少直缐
六角Recoil Spring Guild Rod可能需要找特殊夾具再將窿鑽深
再重新Cerakote....

否則都未能100%重現TRP的神髓。
引用:
原帖由 olw0978 於 4-5-2019 16:08 發表
Very nice

究竟世界上還有神嗎?

枝槍cerakote過? 想講隻sight做得幾好!

是的,枝槍連配件全部Cerakote 過...
對西係QRF Custom氚氣西(吉打Based),我跪咗三星期.....
引用:
原帖由 jn_jona 於 4-5-2019 19:00 發表
枝槍cerakote過? 想講隻sight做得幾好!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 4-5-2019 16:15 發表
現在有兩種聲音。
因為Delta Hammer樣式有少少不對
Thumb Safety的斜角應該有少少直缐
六角Recoil Spring Guild Rod可能需要找特殊夾具再將窿鑽深
再重新Cerakote....

否則都未能100%重現TRP的神髓。
外管如果係2段的話...可以墊個粗少少膠圈...墊返出條外管少少

師兄你指係O-ring?
引用:
原帖由 Kwind 於 4-5-2019 19:43 發表

外管如果係2段的話...可以墊個粗少少膠圈...墊返出條外管少少

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 4-5-2019 19:53 發表
師兄你指係O-ring?
係呀...落個粗O-RING...可以迫實唔鬆之餘又可以令條外管長少少突返出黎

放上嚟俾大家一齊集思廣益,睇吓點樣進入Phase 2。你的建議很好啊!
引用:
原帖由 Kwind 於 4-5-2019 21:29 發表

係呀...落個粗O-RING...可以迫實唔鬆之餘又可以令條外管長少少突返出黎
究竟世界上還有神嗎?

其實實槍資料差不多完食,問題反而在零件上。Phase 1某程度上是「假組」。三星期內會進入Phase 2。現在要選哪一個品牌的Delta Hammer變得比較急。
我現在嘗試用照片比對Nova的D Hammer像不像。
引用:
原帖由 olw0978 於 4-5-2019 16:08 發表
Very nice

究竟世界上還有神嗎?

心機靚槍.

其實心機不在我,我只是有個概念。
真正有心機的是眾師傅們。
可惜Barrel Bushing間間的出品也不對,這個只好將就。
引用:
原帖由 kornhill401 於 5-5-2019 12:55 發表
心機靚槍.
究竟世界上還有神嗎?

玩具?
引用:
原帖由 NCP013 於 6-5-2019 13:55 發表
https://www.flickr.com/photos/45 ... s/72157626622455619
究竟世界上還有神嗎?

期待師兄的最終版本
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

49 1234
發新話題