發新話題

[Marui] Springfield Armony TRP Kote .45 Complete Box Set

好靚
自己有支銀色吉打trp kit
完全比唔上你哩支

砌1911,係一個巨坑,點都要比其他槍款跌多少少錢。
引用:
原帖由 charcharlie886 於 19-6-2019 11:11 發表
好靚
完全比唔上你哩支
究竟世界上還有神嗎?

吉打Kit同馬仔飛機座有少少工差,所以要換飛機座彈弓,否則炒硬。
引用:
原帖由 charcharlie886 於 19-6-2019 11:11 發表
好靚
完全比唔上你哩支
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 19-6-2019 11:51 發表
砌1911,係一個巨坑,點都要比其他槍款跌多少少錢。
認同 我都係最近幾個月先回歸返玩返槍 一黎就買左支trp
交左比個朋友幫我執 佢都執到頭痛  樣樣野都唔對位

題外話 而家想砌支kimber款仲有無機會?
早排見qrf有返hurricane套kit 黎遲左一步買唔切

引用:
原帖由 48191 於 19-6-2019 01:00 發表
Mag Release 事實冇做Cerakote ,做咗層油厚咗,根本裝唔番落套身度;
其次個Thumb本身係由Nova Thumb Safety 就咁Cut完(前後Cut咗兩次),再打磨先做Cerakote ,當初係Cut錯位再Cut,已經無法復 ...
真係8899了
http://archives.collectorsfirear ... amp;product=PR18412
http://archives.collectorsfirear ... amp;product=PR33547

Hurricane E(傑電)套Kit可以響台灣KIC搵,如果都冇就應該唔駛諗。
QRF嗰幾套,據說係執倉時搵到,你唔買就難搞。
引用:
原帖由 charcharlie886 於 19-6-2019 12:02 發表

認同 我都係最近幾個月先回歸返玩返槍 一黎就買左支trp
交左比個朋友幫我執 佢都執到頭痛  樣樣野都唔對位

題外話 而家想砌支kimber款仲有無機會?
早排見qrf有返hurricane套kit 黎遲左一步買唔切:^ ...
究竟世界上還有神嗎?

KIMBER KIT 而家我估係NOVA 套LAPD 易找D

唔該大家 我找找先

Kic淨係無tactical entry2

要快手!
引用:
原帖由 charcharlie886 於 19-6-2019 13:58 發表
Kic淨係無tactical entry2
究竟世界上還有神嗎?

回覆 28# 的帖子

呢種完工嘅滿足感係會上癮,好快你會想搞下一支

上次魔改完枝Marui Desert Warrior ,打起嚟爽直遠,先至會有Project TRP。噚日試完枝新玩具,一樣爽直遠,心思思搞枝Foliage Warrior CQB Type。
引用:
原帖由 geese-f-howard 於 19-6-2019 16:56 發表
呢種完工嘅滿足感係會上癮,好快你會想搞下一支
究竟世界上還有神嗎?

第一眼都覺得slide尾噴油好似有點粗糙, 估計樓主有可能專登模仿真鐵質感
如果貼埋真鐵圖做對比效果更佳

其實只係有少少陰差陽錯....
成枝槍連部件做咗三次Cerakote....
全因為第一次時,零件要重新Cut過,第二次是做錯色及改用Nova件,要夾色重做;第三次先叫收貨。
個thumb Safety本來係用吉打,做嚟做去都唔似樣,於是買Nova件改,點知Cut錯位兼做埋Cerakote....
引用:
原帖由 geoprotex 於 19-6-2019 17:35 發表
第一眼都覺得slide尾噴油好似有點粗糙, 估計樓主有可能專登模仿真鐵質感
如果貼埋真鐵圖做對比效果更佳
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 19-6-2019 17:43 發表
其實只係有少少陰差陽錯....
成枝槍連部件做咗三次Cerakote....
全因為第一次時,零件要重新Cut過,第二次是做錯色及改用Nova件,要夾色重做;第三次先叫收貨。
個thumb Safety本來係用吉打,做嚟做去 ...
Rich a

發新話題