發新話題

[others] Marushin M10 photos 分享

今日又忍不住手再買一包返黎...speed loader 冇貨,要等返貨...

附件

10-7-2019 19:52

10-7-2019 19:52

如果Tanaka 再生產之M10 我都會買...

附件

10-7-2019 20:15

揸上手又的確比較細D既...

附件

11-7-2019 16:44

引用:
原帖由 ethanwch 於 11-7-2019 18:39 發表
想請問有咩holster推薦俾lee支 M10?
X工房有得買...

今日發覺枝Marushin M10 既尺寸好像小了一點...

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-7-2019 11:52 發表

我都覺得係.因我曾把它和'國際'的金屬模型比較過.
似乎只有'田中'的比例才是正確.
你有買Marushin M10 ? 什麼版本?

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-7-2019 15:30 發表

那個是第一版本,外表看似同現在新版一樣.
但不能用新版,有彈頭的子彈.
點解唔買今次呢個版本? 有彈頭又可以玩speed loader!

引用:
原帖由 PMX 於 14-7-2019 16:30 發表
其實呢枝當年係marushin 一枝好入門嘅槍, 當年賣幾千yan 架咋
因為買唔到Tanka 個枝而自己又冇M10 所以一出就即買heavy weight 版本...

引用:
原帖由 kornhill401 於 15-7-2019 12:15 發表

照計呢支無可能順順利利咁玩speed loader.
因為佢的槍管近輪瓜位,有物件伸出,
當拍入輪瓜時,輪瓜會碰到呢件野,因而受到阻礙.
因為此玩具槍是塑膠造,所以我每次拍入輪瓜時,
都先把此物件按入少少,才完全地拍入輪 ...
冇錯,係爭小小位入,慢慢小心入先得...

?工今日返左貨,有銀色版本,平過Heavyweight...

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-7-2019 11:08 發表

謝謝C Hing給予有關資訊.
值得收藏的一枝左輪手槍...

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-7-2019 12:11 發表

經三思考慮,因我已經有支銀色的M10模型玩具槍.
所以放棄買呢支玩具槍了.
現正等候KA銀色果支6吋Python.
都係入彈殻?

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-7-2019 10:31 發表

呢支係金屬'模型'玩具槍.槍管有金屬柱封死.
平時玩拔槍,扳機,瞄準.打靶,放回槍袋的動作.
對得電腦耐,呢個'拔,扳,瞄,打,放'動作.有助舒緩肩膀疆硬.
所以我想買多一枝heavyweight 版本...

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-7-2019 11:12 發表

我反而想買支'田中'的M10.如果有'令黑'版仲好.
已經冇得買,steel finish...二手區一個月前有一位師兄放...

馬記新出左輪...

附件

21-7-2019 10:12

發新話題