發新話題

[others] DNA XM177 Commandos

引用:
原帖由 dickyan28 於 28-7-2019 14:08 發表

以G師兄提供的示範相片觀察, 我個人而言就不懂得欣賞這種客製工藝.....

往下需要借用G師兄的相片解說.....
1.  UPPER是真的: 槍機助進倉的鍛胎記及接合RIS II的隙縫, 這些缺憾相對地出現在AIRSOFT產 ...
真鐵世界的確有好多不完美不工整製作,最常見就係上下身不同色同有GAP問題,
如果不影響GBB性能/穩定度,其實追求象真玩法下個人覺得可以較為接受真鐵世界期中唔太肉酸情況(例如師兄所指骨GAP )

圖中下身問題應該表面處理關事非槍身硬度,因就算些啦曲我手上個度都有hi甩問題
軍版硬陽一樣有所以基本遲早hi甩..

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2019 14:52 發表

真鐵世界的確有好多不完美不工整製作,最常見就係上下身不同色同有GAP問題,
如果不影響GBB性能/穩定度,其實追求象真玩法下個人覺得可以較為接受真鐵世界期中唔太肉酸情況(例如師兄所指骨GAP )

圖中下身問題應 ...
上下身不同色
我估係上身夠晒life cycle換左
下身唔算太受力 未洗換(3d print下身都受到 我估下身相對受力少)

見過朋友既朋友issue果枝m4 carbine 下身serial no.聽說係90年代的

有錯請指正 我仲係m4/ar bb班

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-7-2019 16:30 發表

上下身不同色
我估係上身夠晒life cycle換左
下身唔算太受力 未洗換(3d print下身都受到 我估下身相對受力少)

見過朋友既朋友issue果枝m4 carbine 下身serial no.聽說係90年代的

有錯請指正 我仲係m4/ar b ...
應該係咁上下裝備政策,80尾90年代ro727因原裝配A2三連發下身
唔啱班特種兵要求改A1 auto下身,甚至mk18同mk12仍有用A1下身可以證明ar15下身係好耐用,而m4下身改良A1細位補強更耐用,9幾年到而家冇爛仲用得照用都合理

軍方只要仲用得就一直用風格,玩具新出廠唔同色就怪d講唔通,
但自已砌或一雞幾味混合上下身用唔同色同真鐵一樣可以接受既,或者有人專登整到色差扮真鐵風

MY 177

引用:
原帖由 520df10 於 2-8-2019 01:03 發表
MY 177
Nice,老校友會聚.

引用:
原帖由 0050100 於 2-8-2019 13:18 發表

Nice,老校友會聚.
買得呢支嘅全部都係老友鬼鬼,,

呢支真係有誠意嘅心機貨
諗緊好唔好入埋609

SLING 應配尼龍定COTTON 料?

諗緊買咩sling....有冇介紹?

橡筋繩都唔錯

附件

2-8-2019 17:21

真係幾正。可惜我唔玩VFC系統。

唔知幾時出733有d期待  可惜近排已經糧盡得個睇字萄葡

引用:
原帖由 520df10 於 2-8-2019 01:03 發表
MY 177
602身冇助推掣幾特別,其實呢支真係鈻尾托?
d件抄到咁足到底珍品定高仿?冇玩開好難判斷

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2019 20:21 發表

係鋁, 高仿

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2019 20:21 發表

講真733只係買個C7 upper ,比主題果兩枝就算跌三千我個人都冇咩興趣.
呢兩枝主賣點只頭同尾已超讚,超越古人,須是高仿,其實內外俱利,還有專業的越戰魂復刻,老校友好難會抵得住.

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2019 20:17 發表
唔知幾時出733有d期待  可惜近排已經糧盡得個睇字萄葡
16A2、727、733依個家族係我最愛。
引用:

602同610都無Forward Assist,越戰年代美國空軍的規格。
啲件望落足料,但珍品無可能咁新淨同大量供應。

發新話題