發新話題

[極神秘]10\12 Glock發佈會

Kel-Tac....恕我唔識欣賞

引用:
原帖由 Ben_9413 於 11-12-2019 15:16 發表

Would much prefer a 22 take down rifle than a G19 size and weight pistol...

better for range and hunting small games from afar
From my experience with stock 10/22, i can only reach small game in front of me less than 30 yards accuracy.

引用:
原帖由 AICSman 於 2019-12-12 01:45 發表

From my experience with stock 10/22, i can only reach small game in front of me less than 30 yards accuracy.
makes me wonder the effective range of the glock...

引用:
原帖由 RCOOH 於 2019-12-12 00:03 發表
CP33型到震
正確使用方法

3 mags = 99 發 22

引用:
原帖由 Ben_9413 於 12-12-2019 10:03 發表

正確使用方法

3 mags = 99 發 22
Oh Chrismas tree, oh Chrismas tree~~

想請知唔知問點解得 10 飛匣?就算唔做到 CP33 咁齋普通 double stack 都入到近 20 粒吧

香港出牌限制多多, 只可以keep兩支.22LR! 一直都係kept住支Hammerli 280!

引用:
原帖由 no-name 於 18-12-2019 20:43 發表
想請知唔知問點解得 10 飛匣?就算唔做到 CP33 咁齋普通 double stack 都入到近 20 粒吧
美國大部份州槍械法律都禁止民用槍用大容量彈匣(10發以上)

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-12-2019 18:18 發表

美國大部份州槍械法律都禁止民用槍用大容量彈匣(10發以上)
https://www.youtube.com/watch?v=i_4tdgMbh78

本身我惗關唔關事,但明明其他 Glock 都會出正常彈數再 optional 出隻 10 飛匣,點解呢支冇呢。

之後睇完呢段片,主持訪問左設計理念,又覺得支槍幾有趣。
check 返先知原來 .22lr 係可以比 pistol 用,但設計係比較適合 full auto 既 rifle
而市場上既 .22lr pistol 除左好簡飲擇食(挑子彈)之外,仲好易 recycle 不順而 jam
Glock 就用左 4 年時間,試過百九幾隻唔同牌子百幾萬飛 .22lr,去造一支比市面上所有 .22lr pistol reliable 2 倍既槍

其中因為彈匣 double stack 係相對唔可靠,而且支槍定位係休閑射擊入門訓練槍,唔係防身用 (Glock 大部份槍定位都係防身)
所以佢地認為 10 飛都冇所謂,又 fit 到 彈匣 law,除非佢地研發到 double stack 都可靠就會出
又再睇睇真係好多市面上既 .22lr 都係 single stack 10 飛
同時特登設計到同 G19 一樣 size,等 D 友仔可以習慣完直拉升呢打 G19

睇完成個故仔,就覺得呢支 G44 真係非常有趣

明白晒, 原來係導新手落坑o既上車盤

.22LR 主要係D老公帶老婆去靶場比佢地玩下. 或者老豆帶小朋友教佢哋開始射擊運動.

咁快有災情

...今次已經被 Tararus 比下去

引用:
原帖由 Ben_9413 於 27-1-2020 14:16 發表
咁快有災情

...今次已經被 Tararus 比下去
.22都爆slide?

引用:
原帖由 jn_jona 於 2020-1-27 17:32 發表

.22都爆slide?
GLOCK 44 slide係膠鋼混合
佢裂個忽係膠

引用:
原帖由 AICSman 於 2019-12-21 08:48 發表
.22LR 主要係D老公帶老婆去靶場比佢地玩下. 或者老豆帶小朋友教佢哋開始射擊運動.
其實.22同打GBB冇咩分別
係有槍聲咁解

發新話題