發新話題

[Marui] SAA Magpul MWS匣 自由甩唔到出來,

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-1-2020 22:27 發表
請問各位, 插入去係好正常, 但不能按release自己跌返出來, 跌到一個位就卡咗,
明顯做甩咗DD, 你地會點搞.

下面係相片, 黑色位應該係卡咗receiver個位.

依隻係波止賣緊個隻???

引用:
原帖由 avegetables 於 4-1-2020 02:19 發表
馬記mws magwell本身有好多批鋒 自己去摸fire ping位置你就會開始覺得啦
原裝匣相對細 同時又比較搖 副廠匣多數做肥DD想穩定個氣密
我接觸過五支mws對應同一批prowin匣係會有唔同情況發生的,而個問題就出現係magw ...
但係原裝匣又冇依個問題,咁點會係原裝有問題

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2020 19:34 發表
或者要考慮的是莊閒問題,始終係P 牌「為」MARUI 出匣,而不是MARUI 為P 牌出槍,
哪怕唔同槍身有差異(或多或少),身為一個補品廠商未能多取樣幾支,最終FIT 到A 槍FIT 不到B 槍,或者沒有預留足夠空間對應個體差異 ...
其實味就係咁, 不過有好多人唔明就話人地有問題, 如果係有問題, 佢D原裝匣都應該會一齊出事而唔係只有OEM匣先有事

引用:
原帖由 sam524 於 6-1-2020 16:45 發表

師兄講得無錯 當然係副就正啦
正如你所講 我覺得問題爭辯點正正就係馬記個身係咪叫QC正常
當然佢自家無問題 佢的確可能係行loose  tolerance
副廠取樣不足是事實 馬記數不準也是事實(雖然對佢自身無影響)
敗 ...
咁假設mws qc 真係唔準,咁點解釋到原裝匣冇問題但係副廠匣就有問題

你話副廠想d匣fit d, 咁味姐係唔跟馬記standard, 要改槍,咁就唔應該叫直上好似prowim 咁

引用:
原帖由 sam524 於 6-1-2020 18:04 發表

師兄講的正正就係爭議點
馬記magwell數有變係事實 馬記自己無問題都係事實
我覺得係馬記自己預鬆左 因為匣上槍的確會搖 但佢設計如是 佢當然無問題
咁佢自然應該唔覺得係自己QC唔好
但magwell有變 副廠有匣入到 ...
跟本唔係爭議點,如果馬記qc 差或者成日改數咁佢自己d匣都有機會用唔番 例如女火金 m4 2016年嘅匣係用唔到係18年嘅槍
咁副廠出隻匣比18年嘅槍用唔到,依d先係爭議點

問題係佢就算係qc 好差次次都差5mm 但係佢隻匣又可以正常運作咁味冇問題
姐係話副廠唔改良,全抄都一樣做到

問題係副廠又要改良,又要話直上,最尾兩邊都做唔到,用都用唔到仲要買家自己改先用得
咁問題係邊個到呢?可唔係買家到,有原廠唔用買副廠,底死

如果CHING 係有份整OEM 匣, 反而我想問點解明知個身有問題都要係個身做sampling 而唔係隻匣做, 如果用番CHING 個諗法, 身有問題但係匣冇事所以先用到D匣, 咁你SAMPLING D 匣味搞掂

發新話題