發新話題

[Marui] SAA Magpul MWS匣 自由甩唔到出來,

SAA Magpul MWS匣 自由甩唔到出來,

請問各位, 插入去係好正常, 但不能按release自己跌返出來, 跌到一個位就卡咗,
明顯做甩咗DD, 你地會點搞.

下面係相片, 黑色位應該係卡咗receiver個位.

引用:
原帖由 kin123450 於 5-1-2020 17:32 發表

依隻係波止賣緊個隻???
係呀, 經過我周日反復插甩幾十次, 以及落返D油係magwell , receiver,  感覺好D, 正常角度都叫甩到, 但都無原廠咁彈出來的感覺.

例如舉槍45度以上唔係咁易甩到, 但原裝匣係飛出來咁濟.

引用:
原帖由 1012 於 4-1-2020 18:49 發表
請問呢隻匣氣化如何, 會唔會好細力?
氣化方便叫唔錯, 呢幾日玩, 都打到, 1匣半.  
原裝匣有時都唔得, 仲要將入面條鋁管拆走先夠容量打, 1.5匣. 馬記匣DESIGN 比, 134A氣用, 都可以理解

引用:
原帖由 Dave 於 6-1-2020 10:16 發表

因為之前IRON 匣係比原裝匣細力差不多 15% ,不知ACE ONE 這隻會否這樣。
另外想請問是否會有漏氣情況?THANKS
我忘了試力, 今晚試下比較原廠匣, 漏氣就唔多覺有. 起碼聽唔到.

昨天反覆測試, 証實SAA 膠匣出力與原廠都有好大差距

測試是以連續單發打六槍, 第六槍結果為標準,

昨晚室內溫度
測試進行了兩次, 相隔30分鐘, 結果是一致

過程
第一次, 兩隻匣同時入氣, 等1分鐘左右開始, 先讓膠匣先打
第二次, 兩隻匣同時入氣, 等1分鐘左右開始, 先讓原裝匣先打

結果
原廠匣: 第一槍剛好過1J, 至第六槍的速度都基本差不多, 第六槍, 0.956J

SAA膠匣: 第一槍剛0.9J左右, 至第六槍的速度暴跌, 第六槍, 0.715J

SAA 表現明顯地差,  我估計因為包膠, 比鐵匣保溫, 所以不能即時提升返溫度, 由其冬天測試.

睇完個結果真係想嘔血.. 點用..  
真係十分可惜.. MWS都係無Magpul匣用..

回覆 64# 的帖子

呢個我留意到, 佢加高咗無彈果粒, 如果係MWS , 佢會LOCK得firm過原廠

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 14-1-2020 15:45 發表
Easy Compare Table
借問聲, 我支前幾晚測試, 用原裝匣, 未到1J  如果上返1.5 要換D乜??

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 14-1-2020 16:02 發表

My one changed to 250mm 6.01 , 海神飛標

Or buy Angry Gun Completed bolt set and tune power by yourself
THX a lot

發新話題