發新話題

[VFC] 入手鋼滑套奇遇

回覆 15# 的帖子

件件次貨放係其他正貨其他正貨一齊,小弟己經著店員取出兩品牌slide驗屍咁作比較,店員不作任何提示件貨係有問題...絕對係令人覺得佢哋自在散次貨!
小弟已與廠家聯絡得知的確是有次品於波X發售,廠商亦已叮囑他們必定要向顧客說明!
今天亦詢問過多位零售商,他們均說廠商不想將次貨發給他們發售!
我只可說公道自在人心

係咁啦我都有體會,果閒自打搬落黎好多都變嗮,佢地要走貨先唔理得你咁多
深表同情,計埋都有一年多未幫襯添

回覆 17# 的帖子

以後都唔會幫襯...並非價錢問題!最火滾係佢哋堅持話我有驗過貨, 所有問題全部係顧客嘅身上!

引用:
原帖由 48191 於 4-3-2020 18:49 發表
核突啲講,自己再去做Cerakote都冇咁嬲。
我自己真心唔鐘意Cerakote既綁定銷售手法

有心整既自己會拎出去整

小弟唔敢係邊個唔啱先,咁啱琴日下午有上過去睇,的確係見到 2 條 PA 一前一後放晒喺度,前面果條價錢牌寫明 "輕次",印象中 VIP 價係 25xx,正常版係 2850,唔太記得,果刻惗唔知有幾次,仲惗住自己粗打想買,不過啱啱破完財就收左手。

唔知師兄買果時係咪都有呢個 label,如果冇,咁一定係商家問題。
不過小弟唔明,師兄有講自己係 "驗屍咁作比較",何以返到屋企先覺得淺?如果你係驗 "正品" Display 但買果時換左條 "輕次" 比你,咁係換貨,絕對係黑店。
同埋師兄知有一平一貴,何以買平唔買貴,無 lala 平左幾舊唔覺可疑?定之前唔係咁擺?
仲要你早幾日買左條,我琴日又見到,即係佢有幾條 "輕次"?

小弟覺得賣 "次貨" 冇問題,明碼實價,有時佢會放 D 花左崩左既件出黎,自己粗用都買過幾次。
因罪名唔輕,講清楚好 D

引用:
原帖由 no-name 於 4-3-2020 20:06 發表
小弟唔敢係邊個唔啱先,咁啱琴日下午有上過去睇,的確係見到 2 條 PA 一前一後放晒喺度,前面果條價錢牌寫明 "輕次",印象中 VIP 價係 25xx,正常版係 2850,唔太記得,果刻惗唔知有幾次,仲 ...
建議師兄睇多次一樓講乜....有分早兩日同今日

引用:
原帖由 Kwind 於 4-3-2020 20:21 發表

建議師兄睇多次一樓講乜....有分早兩日同今日
我知道啊,應該同我講既野冇冲突啊

或者我腦補一下,即係當時只係放左一條 BA 同一條 PA (次)出黎,條次仲要冇 label 到,樓主拎左 2 者驗屍咁作比較,但果刻未覺得 marking 淺,仲覺得比 BA 好,又平幾成千咁濟,所以照科水。

但返到屋企能能下覺得 marking 好淺不爽,琴日落鋪嚇見放晒 3 條出黎 BA, PA (正), PA (次),仲見條正只係貴 3 舊但靚好多,仲要唔知係樓主買完定樓主投訴完之後,波子先喺 label 加返 "輕次" 上去。

咁?非搞事,小弟真係想聽日去買條次的,有錯請指正

希望有圖睇下

咁間店屬散次貨為目的在先,老點顧客!
知道事敗,第日即刻加番個輕次在label在產品上,手法卑劣!
奇怪廠商只發次貨給此店賣?估計之前也曾是給此店處理過次品的銷售。
最憎D衰格銷售,以后“叫輕次x團”好了!

回覆 25# 的帖子

其實小弟一向買嘢都好小心, 而且夠膽講同各店舖都買過唔少野..基本上各店舖嘅老闆都應該認得小弟...因為小弟都算係一個老人家同肯捨得花錢買玩具嘅人
小弟對各店舖從沒有任何投訴甚至不滿! 因為老實說明買明賣絕對冇問題, 但今次實在不能接受! 因為買玩具應該係尋開心並唔係攪屎棍!

明白師兄感受,小弟亦然玩具是尋開心,不是找麻煩。
從前槍街店舖林立,現在所剩下不多,汰弱留強,經營手法不妥者或種種原因,都已消失了。
小弟對此店由樓上舖至街店,印象中只光顧過一次,並無喜惡。只是可能從前在槍街其他舖被人揾過笨,所以對些銷售手法存在欺騙成份者極為不屑!

平另一牌子成千蚊只係噴油噴厚左既我又覺得可接受,如果新貨都差成三四百蚊唔會覺得有問題咩?
始終唔知當時你買既時候到底係點,舖頭又有無寫清楚。呢D都要睇埋舖頭有咩講。我地坐係電腦前面又睇唔到事發係點,但如果佢係有心誤導既就有責任要處理
但你都話兩條都對過既又覺得proarms個條好D,覺得無問題又比埋錢走既,咁仲可以有咩講。呢樣野都唔可以完全推曬個波比舖頭

再加上,你要講既不如講下兩個牌子都做少左既槍管刻字好過啦

附件

5-3-2020 00:46

貨品如屬次貨,應說明及標示,由客人自行選擇為佳,但為求散貨而不說明就有些不當

引用:
原帖由 阿堅 於 5-3-2020 00:46 發表
平另一牌子成千蚊只係噴油噴厚左既我又覺得可接受,如果新貨都差成三四百蚊唔會覺得有問題咩?
始終唔知當時你買既時候到底係點,舖頭又有無寫清楚。呢D都要睇埋舖頭有咩講。我地坐係電腦前面又睇唔到事發係點,但如 ...
真槍SIG做法Chassis、滑架、槍管都應該有同一組序號。

發新話題