發新話題

第一次拆槍,有關單,連發選擇掣應放位置

引用:
原帖由 ironjing 於 15-4-2020 01:03 發表
首選是大陸出品的牌子,性價比非常高,再來就是香港本土品牌CA,其它就無需考慮喇,我個人想法是買子會覺得笨,當然其他師兄有第二種想法如大陸槍是cheap嘢,或必須追求貴價名牌等又另當別論。大家互相尊重就是 ...
最靚既AK AEG一間大陸E&L,一間台灣LCT,再次就Dboys,Cyma,GE
CA只要佢一日行馬記設計,又冇咩特有款既話我覺得只會同G&P,KA廠既AK一樣末落
另外如果有人講cheap嘢大陸嘢之類...其實全部都係玩具消耗品...

引用:
原帖由 kornhill401 於 15-4-2020 02:59 發表

唉!....又多一次教訓! 諗住作出最壞打算;假如未能成功裝合回波箱.所以昨日買了個APS的3號AK用的波箱.
晚上返到屋企,在把摩打裝上時,才發覺因波箱和接連摩打位置厚了一些.所以未能成功接合.
現在唯有等(目訓 ...
咪住,你家下係咩問題唔得先?
尾頂可以用支細批插住向前推,或者用支批係彈弓中段壓住
齒逆勾可以係摩打入口用支細批壓住,只要到你合波箱時唔走位太多,都可以調整返到位

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ironjing 於 27-4-2020 09:24 發表
樓主沒去整件工具夾實防逆齒嗎?一塊小鐵片或金屬文具夾開一條坑就可以了,是整波箱必備工具,另有師兄提及E&L及LCT兩品牌,E&L個人覺得性價比低,不值得擁有,至於LCT更不用説了,價錢幾乎拍住GHK的GBB,小弟 ...
睇你留言知你未有過E&L AK,原裝波箱seting同你外面買隻6,700蚊補品波箱毫不輸蝕,
表面處理唔止可以同LCT並駕齊驅,稍加打磨與井勝之流完全不相伯仲,依樣野幾乎係台灣外國都係公認架啦,2代有埋bolt lock,得佢一支
至於馬記系統,性能一樣就梗架啦,全部都係抄馬記,但你完全唔明既係搵外觀件難,玩耐左想改下野都難
3間堅持出馬記系統外觀件,G&P,KA,馬記自己,前兩間已經停產,馬記自己不單款少,而且因為日本法律關係多數用料係鋁或者亞鉛,同外邊行司馬數既百家爭鳴真係無可比性
3枝司馬2枝LCT,2枝E&L,1枝CA,1枝WE,不過玩AK依到大把師兄多過我,我識條鐵咩

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-4-2020 12:02 發表
對於兩位C Hing,因我的post而引發誤會.小弟實在過意唔去.
我相信ironjing C Hing對LCT和E&L的評價,只是個人觀感.
並無去刻意地,抹黑呢兩個品牌的企圖.
而cy119811 C Hing你擁有呢兩牌子的玩具槍.心 ...
可能我打字多你覺得我粗魯掛,我冇心話人,亦冇心幫E&L打廣告,只係以事論事,馬記系統不像真都為人垢病好耐,而且好多件都難搵
依到有條片係爆E&L波箱,原裝靜音拍頭,9mm啤令,鋼齒,廷時器,強磁摩打,改改下,幾百蚊就咁黎
跟埋Magwell Spacer同振龍hopup,加埋冇乜用既油壺同清槍件,特價時千寧蚊真係難忍手,Gen2 波箱再升級係後話
而且唔洗上到LCT咁動不動三千以上,有邊間廠做到一樣有人追棒
https://www.youtube.com/watch?v=kAbkvAiFpqk
如果你問我最鍾意既AK係乜牌子,我會答你DBOYS同CYMA,但只限某幾款,好似第一水U仔,或者CM048,
性價比,外觀,用料上最完美莫過於此,而且尺寸上唔差,刺刀夜光準星直上
原本打左好多字想解釋,都係算,100個人有100個追求,覺得我態度唔好,我在此道歉

發新話題