46 1234
發新話題

老兵新手來回坑中又折返- 再入坑買槍之疑問

老兵新手來回坑中又折返- 再入坑買槍之疑問

小弟在遠古年代巳有玩槍,講緊喺 JAC 時代: AUG, Sterling史特林衝鋒槍....要咩住個汽罐玩...果時買乜都好貴,而周邊support 亦不多,故玩了兩三年就冇玩。

直到馬記電槍出現,又入坑,玩過M4A1, SR16 及 G3...而當時相對wargame 運動較普及,多support 及 價錢平d,都玩咗一段日子,後因冇人陪我玩,又做了逃兵。

現在,喺一個好朋友得到資訊、依家玩槍可以在冷氣廠房玩,又有GBBR 出現,而周邊配備亦都好完善......我決定又入坑!

暫定只買一支,以外觀,價錢,耐用及順暢度做完research, 我心儀的rifle 如下,求各師兄指點迷津:

1. VFX- HK416A5 黑色

2. 馬記- M4 MWS

3. Cybergxx - Scar H (沙色)

我求支rifle 有1.2 J 上下就算, 靚聲,唔易壞。

謝謝

Matt's rock & roll

推薦馬記, 不過你係度問完, 最尾咪又係揀番自己想要喎支...
玩具O既嘢, 望到摸上手想要就買啦.

M4 Mws

Thank you so much!!!
引用:
原帖由 lppl 於 22/4/2020 14:07 發表
推薦馬記, 不過你係度問完, 最尾咪又係揀番自己想要喎支...
玩具O既嘢, 望到摸上手想要就買啦.

Thank you so much!!!
引用:
原帖由 Gary0307 於 22/4/2020 14:09 發表
M4 Mws

Cybergun SCAR 都係 VFC代工
見人講係連WE都比佢好打

引用:
原帖由 天翔翼 於 22-4-2020 15:08 發表
Cybergun SCAR 都係 VFC代工
見人講係連WE都比佢好打
其實2支差唔多,
不過WE勝在有補品,而VFC無,
壞左只可以用返原裝件

同樣地MWS有補品而VFC416無

如果比我排會係咁,
1.MWS(有補品,易維修,穩定,魚骨可以用到AEG,易改裝)
2.416(少量補品,大後座力,416情意結)
3.SCAR(有marking)

收到哂!
這裡向各師兄 説聲 感謝!

看來已有 答案!

我下星期會 take action!

到時 影張相俾大家睇!

^_^
謝謝!

師兄,呢條片我都睇咗!
佢都响尾段有啲優缺點之分析。
引用:
原帖由 Gary0307 於 22/4/2020 16:00 發表
https://youtu.be/bTqWkzV-vHY

期待你的新玩具

怕你買左返尼, 最後都係冇玩到
呢排好多因數都令到想玩既人冇得去玩, 一係就冇哂腳去玩

明嘅,呢排個社會咁樣,個個都要防疫,又怕市道差,可能真係冇乜人玩。
只好得閒自己攞嚟玩下。
靜待下一個大家玩吓機會。
引用:
原帖由 Spitfire 於 23/4/2020 15:52 發表
怕你買左返尼, 最後都係冇玩到
呢排好多因數都令到想玩既人冇得去玩, 一係就冇哂腳去玩

最尾,我兩支都買!
Marui M4 MWS

VFC HK 416 A5

46 1234
發新話題