25 12
發新話題

[WE] Browning Hi-power Mk3 GBB (WE)

Browning Hi-power Mk3 GBB (WE)

WE 枝 Browning Hi-power Mk3 GBB

傳送門︰
https://www.facebook.com/1587945 ... ?type=3&theater

Browning Hi-power 應該點劃分?
呢枝算係 Mk 幾?

今晚行過槍街,暫時仍未有得賣。
引用:
原帖由 watergap69 於 5-6-2020 00:54 發表
請問各位有識師兄,此browning HP是否已經在"我們"店有售呢?

近呢一年,WE 出槍慢左、少左好多……

VVE Browning Hi-Power 結構是不是全抄 Tanaka ?

鰂魚涌槍舖消息,最快明天(23/10 星期五)到貨……

槍街已經有得賣。

等下吧,遲少少鰂魚涌槍舖一定會有刻字版賣。
(問過老細,會造刻字︰英軍 or SDU)

WE 底,又有刻字,通常係 CyberGun。
鰂魚涌槍舖已經預告,會造 5種不同時期及部隊的 Marking,而且經過認真的考證。

Hammer down  意思即係「未拉撞鎚」(如圖)。
引用:
原帖由 manju 於 3-11-2020 00:22 發表
請問Hammer down  意思 即係 Cocked 左槍? 還是未 Cock?

是不是因為 hammer down 時插匣會漏氣? 這枝可不可以撞鎚半開? 半開時插匣可以嗎?
引用:
原帖由 0050100 於 1-11-2020 21:48 發表
多口提一提,枝野Hammer down 左就唔好插匣,我知枝野基本長預起錘,但冇氣就可Hammer down啦!退左匣就起返錘先再插匣啦!

WE Browning 在 slide-lock 狀況之下,如果想 slide-release,是否一定要用姆指按壓 slide stop 掣? (稍為向後拉滑架做不到 slide-release 動作?)

滑架左邊個 slide-lock 坑位 (所有曲尺型半自動手槍都有),如果向後行程夠多,稍為向後拉滑架,個 slide-lock 坑斜位可以順勢壓返低個 slide-stop,完成 slide-release 動作。問題就係不知 WE Browning 行程夠不夠。
引用:
原帖由 0050100 於 5-11-2020 16:03 發表
個slide stop制彈弓都冇條.退匣,拉slide都跌唔低,正常.
我都想揾個位加翻.

市面上有幾多種 marking?
有些會在外管 chamber 位、滑架右邊都刻上 serial number,但有些就無。

如果想換 hop 膠、內管,是否可以跟馬記數?

25 12
發新話題