25 12
發新話題

[WE] Browning Hi-power Mk3 GBB (WE)

我玩過 WE 枝 M&P9,好打過馬記。
引用:
原帖由 0050100 於 11-12-2020 20:45 發表

師兄買左未,買左的話拆開一對就知啦!
未買?真係對WE死曬心!頭也不回的直接換是好

WE 枝 Browning HP Mk3 GBB 好似已經斷左貨幾個月,除了銀版剩餘少量外,黑色版、刻字版都好似全港絕跡咁,究竟甚麼原因?
另外,Mk1、Mk3 彈匣有無不同? 肉眼睇外形好似無分別。

我果枝都斷了撞針。
引用:
原帖由 Maxman2 於 7-9-2021 09:44 發表
師兄請問知唔知這個擊錘,有冇代替品?太遲發現師兄這個post,我果件都斷咗

有師兄話,槍街某二手槍店有 DIY Browning HP Mk3 鋼撞針。
引用:
原帖由 Maxman2 於 7-9-2021 15:54 發表

嘩,大開眼界,金屬都可以DIY

果位師兄話「海軍陸戰隊店」,但我仲未去問。
引用:
原帖由 0050100 於 7-9-2021 18:19 發表

邊間邊道,係有就大大方方入袋賣啦!
或我再攪多一枝擺下.

回覆 112# 的帖子

個 O-ring 似乎用來固定#68個環,如果個環無鬆脫,不用這個 O-ring 都可以。

玩過兩枝,都係撞針出問題,一枝斷撞針;一枝敲不正嘩佬。

有師兄話,Mk I 枝撞針都適合 Mk 3 用,而且 Mk I 枝撞針堅固些、厚些,敲嘩佬會比較應,出氣會多些,大力些。
即係話舊版 Mk I 的擊發比新出的 Mk 3 耐用。 不知是否事實?

我自己去油麻地廣東道「力高彈簧」配,一年前只係 $35一條。
引用:
原帖由 samsonco 於 18-1-2022 21:03 發表
想換條硬d既回蹚彈弓,試過 1911果條唔啱用,有冇介紹?

我自己去油麻地廣東道「力高彈簧」配,一年前只係 $35一條。
引用:
原帖由 samsonco 於 18-1-2022 21:03 發表
想換條硬d既回蹚彈弓,試過 1911果條唔啱用,有冇介紹?

25 12
發新話題