22 12
發新話題

[others] M4 選擇困難症

M4 選擇困難症

終於等到派10k, 論各方面(外觀,性能,後座,價錢,可靠度)究竟買馬記好定ghk v2好? 想要要馬仔花同屋企自high多,謝謝各位ching

確定唔落場就vfc ,井勝,落場就馬記,ghk唔評論,因為vfc就做工精美,系統開始成熟,井勝就做工夠粗,似真m4爛鐵咁,但應該市面無咩零件,要打就馬記,買翻來即打

回覆 2# 的帖子

ching VFC支SR16掂唔掂,多唔多野執? 之前玩WA系統執到人都癲

回覆 2# 的帖子

井勝好難買lu, 依家係玩viper多

如果玩GBB M4要落場打又有真實感
VFC或GHK,我自己就用GHK,玩左2-3年到無壞過,換左Maple Leaf Hop UP 打得好遠好直好準,後勸件又容易Source
VFC依家做得越黎越好,我班Game友推薦VFC多過GHK
GHK同VFC個Trigger Pressure/Release 都做得好真實,不過比Viper tech輕

如果你純粹要個真實Feel,推薦你Viper tech,真係好似真鐵,個Trigger又做得好硬,Charging Handle拉力度夠硬,成把真野咁
可惜講準就唔夠上面兩枝準,Viper M4大慨一萬之內。

馬記我就唔係好鐘意個Trigger pressure太玩具唔真實,不過就非常Come打,你大改內件基本上唔會壞。

sr16一係等vfc 原來今年catalog出完sr25就係佢
傳聞直接上鋼bolt
但又冇左影
想要sr16的話又係得返蛇仔

話說豬香港M4魚骨實唔實淨?

睇yt學Larry Vickers既手勢控鎗,我d女人手都差d扭斷左支豬5,而家成條前骨軟哂。

仲話DuPont料……

預3500左右, 主要睇MWS或方丈14.5吋軍版, 兩者後座及質感分別大唔大,仲有依個價買唔買度VFC,本人因地理關係出唔到槍街格價

引用:
原帖由 java2334 於 23-6-2020 10:24 發表
sr16一係等vfc 原來今年catalog出完sr25就係佢
傳聞直接上鋼bolt
但又冇左影
想要sr16的話又係得返蛇仔
VFC之前已經出過dx版SR16,跟鋼火控及VMAG,隻匣氣化好似比以前大有進步,但網上唔多Review,台灣都係講緊NT9000,街價應該都係2500咁上下,有諗過,但好多網都show無貨

引用:
原帖由 jl36 於 23-6-2020 16:08 發表
預3500左右, 主要睇MWS或方丈14.5吋軍版, 兩者後座及質感分別大唔大,仲有依個價買唔買度VFC,本人因地理關係出唔到槍街格價
mws 有cerakote 火控唔像真 但bolt lock好穩陣
ghk 前段質感好d 多鋼料 像真火控
但係必須要講既係 mws係準好多下
(3500唔夠買ghk)

有無人可以分享下vfc vmag一雞full會唔會腳軟(20-25度)

引用:
原帖由 jl36 於 23-6-2020 16:27 發表

VFC之前已經出過dx版SR16,跟鋼火控及VMAG,隻匣氣化好似比以前大有進步,但網上唔多Review,台灣都係講緊NT9000,街價應該都係2500咁上下,有諗過,但好多網都show無貨
個身laser marking
lower又唔係新版
死貨中既死貨 上年大把onlineshop砍價
砍左幾次都仲有

, 咁講你入左其他最尾都係想要入支馬記,反之可能唔會喔

回覆 12# 的帖子

我用416試過, 無問題

Off topic
vfc m4 係咪用到GHK 既GMAG?

22 12
發新話題