發新話題

悍武eotech

捍武唔建議買....

之前第一水買左支, 發現有幾個問題

1. 個膠殼自裂, 問過間廠, 佢話果一批d 膠料有問題 (第二水我唔知啦, 但佢咁陰d 買家真係良心企業)

2. 歸零, 做唔到co-witness, 打airsoft, bb 彈冇一支槍唔會高過前準...

3. 鏡面反光, 佢話自己做得幾好幾好, 到頭來一樣見到個sight 既有重影

eotech 真係絕對唔建議買玩具, 特別係e d 金玉其外既野, 完全貼錢買難受
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-7-2020 14:53 發表

真EOTECH 0.8J就裂,HIT ONCE AND IT'S DONE

買d平既真品都得,唔好買埋d乜鬼勇武……丫,悍武水彈配件啦。
你唔落protector 打game既咩
仲神奇過方艙醫院

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-7-2020 23:47 發表
捍武唔建議買....

之前第一水買左支, 發現有幾個問題

1. 個膠殼自裂, 問過間廠, 佢話果一批d 膠料有問題 (第二水我唔知啦, 但佢咁陰d 買家真係良心企業)

2. 歸零, 做唔到co-witness, 打airsoft, bb 彈冇一支 ...
什麼悍武、EG 細心睇未又係同一間vendor同一套模

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 3-7-2020 23:50 發表

你唔落protector 打game既咩
仲神奇過方艙醫院
悍武唔用protector都嚴重反光,室內環境睇到自己個樣添,落埋唔使瞄。

真品成6千銀,而且我又唔鐘意咁大座收銀機係支鎗上面既。買個holosun裸跑算啦。

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2020 00:35 發表

什麼悍武、EG 細心睇未又係同一間vendor同一套模
eg 同 holywarrior我都買過, 雖然2 個好似, 但都有出入

鋁外殼, 2 間廠個設計完全唔同, eg 係就咁收螺絲就算; holy 就有個凹槽卡住, 再收螺絲
膠殼, holy 比較彷真, 同脆
歸零, eg 同其他copy 一樣, 都係好smooth; holy 就每一格都卡一聲
發光組件, eg 果個柔和d ; holy 就係搵電筒射落隻眼既感覺, 同埋有限時關機功能

仲有好多細節野係有出入, 所以唔可以話2 間同一套模

值得一提既係, eg 既qc 都好有趣, 買過2 隻, 一隻做到co witness, 一隻做唔到

引用:
原帖由 RCOOH 於 4-7-2020 09:06 發表

悍武唔用protector都嚴重反光,室內環境睇到自己個樣添,落埋唔使瞄。

真品成6千銀,而且我又唔鐘意咁大座收銀機係支鎗上面既。買個holosun裸跑算啦。
真假鏡都好,落得場都要好好保護自己,用過幾款真EOTech裝前後DIY護片,唔覺有反光問題,俾幅圖師兄參透o下

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-7-2020 13:27 發表

eg 同 holywarrior我都買過, 雖然2 個好似, 但都有出入

鋁外殼, 2 間廠個設計完全唔同, eg 係就咁收螺絲就算; holy 就有個凹槽卡住, 再收螺絲
膠殼, holy 比較彷真, 同脆
歸零, eg 同其他copy 一樣, 都係好 ...
可能exps唔係了

Elcan gen3 我見幾間野都講到自己好堅咁
但個鏡身都一個位有個窿仔 一齊錯位
應該模都係同一套

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2020 14:59 發表

可能exps唔係了

應該模都係同一套
搭單一問...Elcan 1.5-6而家有幾多間牌子廠出?

質素又有冇咩分別呢?...想入支比SCAR-H用...THX

引用:
原帖由 Kwind 於 4-7-2020 16:39 發表

搭單一問...Elcan 1-6而家有幾多間牌子廠出?

質素又有冇咩分別呢?...想入支比SCAR-H用...THX
好似得eg 1.5-6

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2020 14:59 發表

可能exps唔係了

應該模都係同一套
eg 支elcan 第一水仲夠膽賣千7....

佢個coating 簡直世界級, 甩得仲快快過vfc d 手槍coating

Nightforce有冇仿

引用:
原帖由 Kwind 於 4-7-2020 16:39 發表

搭單一問...Elcan 1-6而家有幾多間牌子廠出?

Eg同另一間野 波_子有
巷仔都有
但應該同一間廠
波_果枝錯marking

問題係較左右粒野 同真既左右倒轉左
真野1-4 同1.5-6係倒轉左
玩具抄錯1-4

引用:
原帖由 hendry9881 於 4-7-2020 21:01 發表
Nightforce有冇仿
2.5-10?
日本仔novel arms tac1 1-4抄nf 2.5-10個樣
我都想放

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-7-2020 20:41 發表

eg 支elcan 第一水仲夠膽賣千7....

佢個coating 簡直世界級, 甩得仲快快過vfc d 手槍coating
我買左mwc果枝 cerakote 1-4
但佢都係拎eg黎再cerakote 見到cerakote 下面有之前laser marking既印

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-7-2020 01:22 發表

Eg同另一間野 波_子有
巷仔都有
但應該同一間廠
波_果枝錯marking

問題係較左右粒野 同真既左右倒轉左
真野1-4 同1.5-6係倒轉左
玩具抄錯1-4
你提一提留意到了...咁樣好矛盾喎...唔知買唔買好

發新話題