發新話題

[Marui] 7/17 馬記新商品預告

GHK D AK 已幾唔錯.   無乜動力入馬記.

引用:
原帖由 ayaka 於 9-7-2020 15:12 發表
唔知馬記AK係咪沖鋼身(係都多數自家數), 改件又要搞餐死
九成九都係用返次世代個模再改.. 放心.

見到反胃... RIP

引用:
原帖由 RCOOH 於 9-7-2020 15:26 發表

咪係,已經係鋼身,大不了換埋楓葉hop座同鋼sear就好爽。

買鎗(鷹熊有大特價)順便一鋪過裝埋資本主義套餐,費事再搞馬記特規野。

我都買過兩支, 只係唔夠位放咗支出去,  留支AKU, 玩咁耐無乜出事, 用料又靚, 沖壓鋼身質感馬記都比唔到,
佢二手價企得咁硬, 就知好嘢.

但馬記P320呢D都係膠做.. 渣起上手無乜feel,  點正都買唔落手,

MK16確實靚仔,

AK呢... 唔錯, 但有GHK, 真係唔知點解要買佢.

回覆 68# 的帖子

又有少少唔同,  MWS 個身係cerakote 已搶唔少分, 而珍M4個身唔係用鋼造 所以cerakote 表面處理個效果, 己很滿足玩家需求

而當年其他系統M4都有不同維護問題,

佢出當然係唔想整槍朋友的福音.

不過以身來講, AK係鋼做, 如果馬記個亞鋁身做唔到鋼的感覺,  集郵玩家都未必會買了.
加上, GHK AK本身係維護上都無乜大問題,

而係行程來講, 馬記又唔係好過佢
所以情況唔太同當年MWS , 不能直接比較,  

都係睇埋佢個內籠先下定論啦, 可能正都會飛呢,

PS: 渣GHK AK74U 及AKMS 超過三年的玩家

發新話題