發新話題

[KJ] CZ P09 Duty

曾經有諗過,但放假失蹤幾個鐘上迷你倉,仲惹人懷疑....
我....本身....個底....好花.....
引用:
原帖由 bennytsang16 於 19-8-2020 22:17 發表
師兄有無租迷你倉、郵政信箱?如果有就唔會再有煩惱。   
究竟世界上還有神嗎?

我反而想知近呢幾年,RA Tech啲Coating有冇改善。
曾經買過RA Tech五四式手槍Slide/ Barrel for KWA TT-33,生鏽生到我冇乜信心。
如果冇改善,呢兩個星期打散枝槍做Cerakote應該毫無懸念。
究竟世界上還有神嗎?

我條RA新版 mk23 slide買咗都5年,完全冇生鏽問題

再睇吓先,但KJ原裝金屬件走唔甩,因為Coating直情係西......
引用:
原帖由 geese-f-howard 於 20-8-2020 00:03 發表
我條RA新版 mk23 slide買咗都5年,完全冇生鏽問題
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-8-2020 07:29 發表
再睇吓先,但KJ原裝金屬件走唔甩,因為Coating直情係西......
明白呀,一不做二不休嘛

引用:
原帖由 48191 於 19-8-2020 23:18 發表
我反而想知近呢幾年,RA Tech啲Coating有冇改善。
曾經買過RA Tech五四式手槍Slide/ Barrel for KWA TT-33,生鏽生到我冇乜信心。
如果冇改善,呢兩個星期打散枝槍做Cerakote應該毫無懸念。
報告師兄,近年來RA的表面處理大有改善,當時的TT33因為想重現二戰藍鋼的表面處理但是卻不知道此種表面處理若沒有上油會生鏽XD
後來的產品,皆使用QPQ 磷酸猛 硬化陽極處理等等之類的工業表面處理,再請放心使用

師兄,感激不盡。
咁拆KJ啲小零件出嚟做Coating 玩住先。
引用:
原帖由 mp5sd42002 於 20-8-2020 11:06 發表

報告師兄,近年來RA的表面處理大有改善,當時的TT33因為想重現二戰藍鋼的表面處理但是卻不知道此種表面處理若沒有上油會生鏽XD
後來的產品,皆使用QPQ 磷酸猛 硬化陽極處理等等之類的工業表面處理,再請放心使用
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

回覆 53# 的帖子

lee支絕對會入

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 20-8-2020 00:03 發表
羨慕...買到新版RA TECH MK23鋼SLIDE

當日好似係限量唔知幾多條...我買唔到...支MK23擺左0係度

回覆 53# 的帖子

佢slide無cut鏡位就咁裝塊厚plate,對高sight都co-witness 唔到

回覆 56# 的帖子

期望aftermarket slide

引用:
原帖由 ayaka 於 26-8-2020 12:04 發表
佢slide無cut鏡位就咁裝塊厚plate,對高sight都co-witness 唔到
究竟世界上還有神嗎?

IDS P-07/P-09 Holster
究竟世界上還有神嗎?

cerakote落全原裝KJ,不知頂到幾耐
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題