19 12
發新話題

反智系列:6mm pro shop 巴雷特MRAD AEG

反智系列:6mm pro shop 巴雷特MRAD AEG

話說小弟對.338口徑狙一向都有濃厚ge性趣,當我係evike個ig見到有巴雷特MRAD氣槍,個樣又正,已經想去馬。點知上網一搵.....唔係ar ma?AEG?WTF?真係唔明點解好好地地一把手拉狙會比人搞成aeg lor

雪狼當初點解要設計成AEG實在是永遠的無解之謎
可惜而家翻出,同樣冇改到

回覆 2# 的帖子

其實佢個body係造得唔錯,如果內件唔特規,應該幾受歡迎。不過真係唔明design lee把槍ge人點會癡線到整bolt action aeg

外國aeg好賣過gbb

回覆 4# 的帖子

講緊手拉wor師兄

真槍係半自動...
但歐美玩具長火市場,一向係AEG/ CO2同手拉狙嘅天下。
CQB反而有多少少見到有GBB,原因係氣溫。
點解Green Gas GBB,啲鬼仔通常買KWA多,原因係KWA響凍嘅地方都打得響,尤其係MP7/ MP9呢類SMG。Bolt行程短,Cycling唔係長,天氣凍先至打得郁。
出得玩具槍,如果市場係歐美,就一定係做CO2/ AEG//彈弓手拉同HPA。GBB? 算把喇!
你睇今時今日啲AEG廠都仲未執就知仍然有市場喇。
你估Marui唔知GBB受亞洲玩家吹捧大賣咩?但係又出刺細袋照顧吓啲亞洲新手同歐美玩家(AEG幾乎唔駛點大搞,鬼仔求其有枝槍型物體射得出已經玩得好開心,點似得我哋同台灣朋友,一味求真,求大火力又打得準。如果係要玩,落Range打真槍又唔係咁艱難),總有原因嘅⋯⋯
引用:
原帖由 gabau 於 13-8-2020 17:28 發表
話說小弟對.338口徑狙一向都有濃厚ge性趣,當我係evike個ig見到有巴雷特MRAD氣槍,個樣又正,已經想去馬。點知上網一搵.....唔係ar ma?AEG?WTF?真係唔明點解好好地地一把手拉狙會比人搞成aeg lor
究竟世界上還有神嗎?

回覆 6# 的帖子

MRAD半自動?

Sorry,睇番片先記得係Bolt action。一時之間搞錯咗。
引用:
原帖由 Pvt.King 於 14-8-2020 11:20 發表
MRAD半自動?
究竟世界上還有神嗎?

係咪可以打連發﹖

回覆 9# 的帖子

yes,支airsoft其實就係一個v2波箱放入MRAD個身度,可以full auto

引用:
原帖由 gabau 於 14-8-2020 14:22 發表
yes,支airsoft其實就係一個v2波箱放入MRAD個身度,可以full auto
拿黎當重機槍

回覆 11# 的帖子

最弊槍身唔夠位放電,要擺落peq電盒

很實際的一個問題是,生產AEG 是比GBB 和手拉好賣,尤其是外國市場,
因此M98B 先生產AEG 款式是可以理解。
然而按SW 的格局,還有M98B 的結構,如果好賣的話,也許同一套殼應該會一雞兩食再弄手拉狙版本。
半自動 M82 / M107 ,SW 也弄了一柄BOLT ACTION 出來。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 13# 的帖子

連鬼佬都覺得佢on9,第一水都未清得晒,睇嚟M98B手拉應該都係遙遙無期

引用:
原帖由 gabau 於 14-8-2020 20:18 發表
連鬼佬都覺得佢on9,第一水都未清得晒,睇嚟M98B手拉應該都係遙遙無期
98B 本身就不是一支很熱門的槍,相信廠家有考慮這一點,所以才穩陣地先推出AEG,
去貨快不快其實在下實在不知,但見外國許多網頁都有這款槍在賣,相信也不會太差。
玩家期望其實許多時都左右不了廠家意願,手拉或是AEG 其實哪款有市場廠家應該最清楚。
聽說取了BARRETT 授櫂的M98B AEG也即將應市,相信市場仍然是有的。
至於在下的感想,其實是喜歡手拉多一些,因為自己素來有玩開,但手拉市場的確不大,
很簡單看看廠家出AEG / GBB 多或是手拉多已經知了。
看到98B 出AEG 在下也是頗為失望,也不打算買,卻不會覺得廠家在耍白痴。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

19 12
發新話題