發新話題

Winner Weapon Custom疑問

之前喺FB已經見識過唔少果啲“精品”。
亦唔止一個同行小過佢。
香港Airsoft界係咪要愈做愈西先?十年前如果呢啲垃圾唔好話上架,見到相已經俾人小到褲穿啦。

引用:
原帖由 WAAR撚 於 20-8-2020 04:52 發表

咦師兄,果件MWS buffer你有冇試過?我聽我德國退伍朋友玩過講話ok似5.56個feel喎。
我朋友當過兵feedback返黎,咁都叫吹水吹大左

同埋功用唔太大係點界定⋯?
問卷調查我是但訪問一個人, 佢話係, 咁個結論就可以寫做係?
我生得聰明得罪你咩!!!

咁人地唔覺得自己做緊垃圾既,又或者認為大家係唔識欣賞佢D野既。你咪由佢啦

姐係咁,你出件貨唔得既就預咗比人講,你估仲係二十幾年前D人仲未識上網搵資料咩,時代唔同啦

同埋呢度有唔少隱世高人,唔好以為亂噏無人篤爆你先得㗎

引用:
原帖由 阿堅 於 15-8-2020 01:00 發表

早幾日係fb見人唱,之後無幾耐就見人話落左架
http://petercontry.net/metric/?m ... naws.com&t=1597 ...
有個性的廠家;其出品都別具一格.

咁多位隱世高手係度,小弟真係自慚形穢。

但同時我好想問呢個問題,你哋到底喺外國邊間舖頭買件產品同試過呢
件產品本公司就冇喺香港上架,online store亦未有賣出過此產品,外國經銷商入貨嘅數量亦都唔算係太多
同合作嘅經銷商傾過,都係當地人買返。
原來而家又係冇買過冇試過就上網無責任發表言論?

係小弟接手改良零售呢件產品之前,曾經委托另一位住喺新界西嘅高人測試
佢自稱有槍牌,亦都有相當耐既實彈射擊經驗。
當時佢同我講返,比起佢玩開使用5.56既槍,效果亦都相若。
我選擇咗相信佢講嘅說話,而作出一個相應嘅宣傳

另外上面有高手提到,
「有D野唔係你加重個buffer 加硬條彈弓就係,真槍條bolt回得快所以係好短時間有撞同chok返前兩度力所以會扯起支槍」
大神你單憑一張產品嘅外觀相片,可以知道我零件入面嘅結構,真係隱世高人!
另外,由頭到尾我係用原廠既buffer彈弓去拍片去測試。何來加硬條彈弓?

你地講到我公司所有商品都唔得,全部都係老吹咁。
當然咁多隱世高人嘅衷心建議我好樂意去聽,不妨安聚令完結之後,小弟搵個場地,歡迎各路高手自攜MWS 出黎試菜?

回覆 20# 的帖子

小弟唔係質疑你地ge產品,只係有疑問。我都係網上見過有人改到把gbb後座力超大,我都覺得gbb可以改到有真鐵後座力唔係無可能,但係請問係咪淨上貴公司套buffer就可以?唔需要改其他零件?同埋改到個recoil咁大,會唔會對支槍本身造成好大損傷,甚至出現安全問題?麻煩貴公司為小弟解惑

引用:
原帖由 WAAR撚 於 20-8-2020 15:45 發表
係小弟接手改良零售呢件產品之前,曾經委托另一位住喺新界西嘅高人測試
佢自稱有槍牌,亦都有相當耐既實彈射擊經驗。
當時佢同我講返,比起佢玩開使用5.56既槍,效果亦都相若。
我選擇咗相信佢講嘅說話,而作出一個相應嘅宣傳
唔好意思, 我唔爭氣咁笑左, 因為我真係未見過用咁兒戲既方法去說服人地

照你既邏輯, 咁朋友愈多人既人, 講既野咪愈接近真理? 定係好似鬼神之說咁, 信就有, 唔信就冇?

我想問, 你口口聲聲話個blow back 做到5.56 咁大, 你有冇一d 實驗得出黎既數據支持自己? 先唔講同5.56 去比較, 最基本, 你連同原裝比較提升左幾多既數據都冇, 咁樣去叫人信你, 你真係當消費者係弱智

利申: 玩開井勝, 朋友話似9mm

我生得聰明得罪你咩!!!

咩新界高西人?
咩會咩牌簿?香港打到NATO 556 ?軍槍上到牌?

認真回覆。
你NATO 556 咩料先?邊款?
當green tip喇,咩槍用? 講管,唔計rifling twist, 淨係管長rifle同carbine又唔同。carbine同CQBR又唔同。仲有回氣窿大細呢?咩gas block? 行氣定行piston? 枝槍原本幾重buffer? Recoil彈弓幾重?
以上全部都會影響recoil. 咁你個buffer做到邊隻效果先?

你就咁一句“同556後座力不相伯仲”, 唔係攪笑係乜?你攪笑啲人咪笑囉。
啲人試都唔試直接恥笑圍毆,就係因為知係9up.
正如有條友同我講有套嘢裝左之後MWS可以射到巴斯光年枝激光槍咁。佢朋友同胡迪好熟佢試過話好似所以佢咁宣傳。
我咁都仲走去就試,要睇醫生果個係我。

其實補品廠商好多都誇大效果,啲數又唔準
換完唔係汁到死,或姐仲廢過用原裝
做得好既當然要推薦俾槍友
做得唔好唔通仲介紹俾人咩

回覆 24# 的帖子

我最驚係夾硬加大recoil會搞爆支槍,係yt見過有條友改到把ghk ak鬼死咁大recoil,結果成個bolt飛咗出嚟

得句5.56既感覺, 太少實際數據, 太唔科學...5.56咁多種槍/彈藥/muzzle device
睇WWC條BUFFER片個位小姐打連發, 最多可以當係支裝左個8-10 port muzzle brake既AR既...

引用:
原帖由 MACV-SOG 於 20-8-2020 17:07 發表
咩新界高西人?
咩會咩牌簿?香港打到NATO 556 ?軍槍上到牌?

認真回覆。
你NATO 556 咩料先?邊款?
當green tip喇,咩槍用? 講管,唔計rifling twist, 淨係管長rifle同carbine又唔同。carbine同CQBR又唔同 ...
牌簿呢,我問一問果位前輩睇下有冇得借黎影相証明比大家睇,畢竟小弟呢排都忙,冇乜時間入新界西搵佢
不過如果你地有行開新界西D玩具槍鋪應該會見到佢架!好似話係唔知邊間公司個太子爺,同潘老闆好熟,,成日都講有好多真鐵零件買到!
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 20-8-2020 16:56 發表

唔好意思, 我唔爭氣咁笑左, 因為我真係未見過用咁兒戲既方法去說服人地

照你既邏輯, 咁朋友愈多人既人, 講既野咪愈接近真理? 定係好似鬼神之說咁, 信就有, 唔信就冇?

我想問, 你口口聲聲話個blow back 做 ...
關於呢一樣野我統一答各位高人, 嗱首先,高人們想點樣介定個數據先?
每隻子彈裝藥量都唔同。不如大家想參考d咩數據,高手們不如大家拎出黎理性討論參詳一下,唔好下下都要我地拎數據出黎啦。
而師兄們提供既數據又點介定果一槍既後座力?

仲有就...原來平時你地買零件D廠商有做對比影片?
我眼見其他廠出黎D影片都係裝左有咩效果,冇對比過,然後就會有人去買架啦喎! (截至目前呢一刻)
甚至係得張相,D人就拍爛手掌話出左一定買。

姐係其他廠就可以直出影片/圖片冇同原廠對比, 我地作為一間新既本地小型企業就要做足所有數據對比俾咁多位高人。
咁不如我比埋設計圖出黎送比其他廠抄?唔好玩啦。

退一萬步,理性討論件事
為個POST一句說話你地可以吹風恥笑足咁耐,借問聲已經係online store上市既MWS BUFFER(extreme recoil set/super recoil set)產品既正式宣傳影片有冇講明似5.56?
又或者咁講,會唔會係咁多位師兄先入為主,將我公司一句宣傳對白既文字, 映射到我早排上架既商品上呢?
我賣緊果套零件都冇表明到係同一套喎。大家咁緊張沖出黎圍毆取笑又為乜呢?
唔可以係我地WWC仲係開發途中或者計劃擱置?

拿我唔係玩無賴,不過大家諗清楚先?
我公司冇直接講係同一件,係咁多位師兄對號入座

不過為左呢度咁多位師兄既誤會同對號入座,小弟都真係要同咁多位講聲 對唔住 !
引用:
原帖由 nagato9361 於 20-8-2020 17:31 發表
其實補品廠商好多都誇大效果,啲數又唔準
換完唔係汁到死,或姐仲廢過用原裝
做得好既當然要推薦俾槍友
做得唔好唔通仲介紹俾人咩
我認同師兄你講法. 我公司件mws buffer產品打開包裝無修直上(支槍係用全MARUI原廠零件既情況下,如果散砌我不作擔保,每一間改裝零件廠都有公差)。
我只能保證係一支開盒既原廠Marui MWS可以無修直上。
唔知咁算唔算係而加芸芸「要執數先裝到」既改裝零件之中既一個優勢呢?
至於係咪廢過原廠,咁就由師兄你地判斷啦。

總有
D人係唔買唔試就即時blacklist某D公司,就算一間幾有heart既初創企業都冇用啦。
本地人唔會支持本地公司一味死踩。我定價定得貴,賺盡自己香港人錢,我過意唔去。
畢竟我生於此長於此,亦都係呢度接觸wargame/氣槍。
我賣得平,你地又嫌我d貨cheap。

大師,好難捉摸啊。

認真講句,有d公司出件零件直抄原廠設計,單純換左物料同你講會有質變,點知買返黎仲要再執/打打下會飛野出黎,
係我作為玩家既時候都經歷唔少。

而本公司已經在市面上銷售既其他產品, 我每一批次只能保證95%以上,只要安裝係「原廠槍」之上係無修直上。
都係果句 假設你買GSB/AM/9BALL 咁多個牌子炒埋一碟散砌支hicap,然後話我公司粒Hop-up膠唔對位咁我冇野好講啦。
最緊要既係咩? 我粒hopup唔係貴,市售如果講緊你有冇旺角果間鋪頭會員都係4x蚊粒。
買大廠野貴多少少返黎冇乜太大效果就要追捧,平價產品比大家有多個選擇既下場就係要比人圍攻, 我想問咩道理。
引用:
原帖由 gabau 於 20-8-2020 16:22 發表
小弟唔係質疑你地ge產品,只係有疑問。我都係網上見過有人改到把gbb後座力超大,我都覺得gbb可以改到有真鐵後座力唔係無可能,但係請問係咪淨上貴公司套buffer就可以?唔需要改其他零件?同埋改到個recoil咁大,會唔會 ...
我地出品果件MWS BUFFER係淨係需要更換晒包裝入面

forum字數限制食左 我夜d再覆

同潘老闆好熟,成日有得買真槍零件係好嚴重既指控黎喎師父

創業係好難

發新話題