36 123
發新話題

Aps870走火

Aps870走火

小弟支aps870 mk3早兩日打都冇事,支870上彈後突然走火,發現條撞針突左出黎,請問可以點解決?
另外想問

另外想問吓pps呢間嘢仲存吾存在?之前系“鷹紅會”見過有870同xm26,依家都好似冇再賣,aps散彈雖然能擊發大量bb比較像真,但是問題多多,想轉其他拋殼870

我覺得PPS 870係'平價金屬版 ' 的TANAKA的870.

回2#

玩開APS,當你(螺)支PPS上手,就想立即放低佢.因為唔夠APS重.
D料我覺得無APS好.用佢PPS紅色膠彈殼,D聲又唔夠響.
用紫色金屬彈殼入co2好D;但入氣要另買工具和要少少技巧.
建議如果DM重出M870,買呢支重好.

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-8-2020 13:35 發表
玩開APS,當你(螺)支PPS上手,就想立即放低佢.因為唔夠APS重.
D料我覺得無APS好.用佢PPS紅色膠彈殼,D聲又唔夠響.
用紫色金屬彈殼入co2好D;但入氣要另買工具和要少少技巧.
建議如果DM重出M870,買呢支重好.
Dm870只要你唔好介意佢唔係一枝Remington 870就得了
其實佢係北方工業 hawk 981r / 982即係一枝Remington 870 clone

Dm870都吾知會吾會重出,小弟曾經收過一把dm改aps,但是上手玩壞左,經常jam,結果放左,玩返aps就好掛住dm的可靠,感覺dm上彈較流暢,用aps彈擊得響好多

我依家都想收返把短的dm870,就系冇人放先諗pps

引用:
原帖由 Carlos368 於 23-8-2020 22:58 發表
Dm870都吾知會吾會重出,小弟曾經收過一把dm改aps,但是上手玩壞左,經常jam,結果放左,玩返aps就好掛住dm的可靠,感覺dm上彈較流暢,用aps彈擊得響好多
Action bar死左?

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-8-2020 16:06 發表

Dm870只要你唔好介意佢唔係一枝Remington 870就得了
其實佢係北方工業 hawk 981r / 982即係一枝Remington 870 clone
呢點在我來說,絕對不會介意.仲十分喜歡TIM.
我只在意它是否在操作上順暢和重量.仲有係價錢是否...過高(對我來說).

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-8-2020 11:50 發表

呢點在我來說,絕對不會介意.仲十分喜歡TIM.
我只在意它是否在操作上順暢和重量.仲有係價錢是否...過高(對我來說).
本身我都介意
但拎左上手玩過 就上癮

Dm比較難搞既係後勤
依家如果爛左件 係搵唔到spare parts
要諗諗計點整

Action bar死左?

咁就吾知啦,我屋企自high多,吾識搞,所以賣左,無從考究

Dm就系呢嘢吾好,壞parts基本上失救,不過dm點解出左兩三年無端端冇出?
引用:
原帖由 jn_jona 於 24-8-2020 11:58 AM 發表

本身我都介意
但拎左上手玩過 就上癮

Dm比較難搞既係後勤
依家如果爛左件 係搵唔到spare parts
要諗諗計點整

引用:
原帖由 Carlos368 於 24-8-2020 13:21 發表
Dm就系呢嘢吾好,壞parts基本上失救,不過dm點解出左兩三年無端端冇出?
真係冇人知 可能傾唔掂數掛

引用:
原帖由 Carlos368 於 24-8-2020 13:21 發表
佢都有出過第二水,係原廠有木柄版;SAI版同短木柄版.
仲有其他款式tim.老虎網有介紹到.

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-8-2020 15:32 發表

佢都有出過第二水,係原廠有木柄版;SAI版同短木柄版.
仲有其他款式tim.老虎網有介紹到.
係有第二水
但依家唔再出了 市面上亦搵唔到了

36 123
發新話題