發新話題

Aps870走火

小弟8月初在FB見到有CL custom 的 dm870,個樣都吾錯,但係見到14000,即刻放棄,不過我真系想知點解咁貴?

引用:
原帖由 Carlos368 於 24-8-2020 16:11 發表
小弟8月初在FB見到有CL custom 的 dm870,個樣都吾錯,但係見到14000,即刻放棄,不過我真系想知點解咁貴?
可能佢ge客戶對象,係一些高端玩家.對價錢不會斤斤計較,所以未.....
可能佢更換左真品最貴ge前,後柄.又換埋十幾廿件D鋼乜乜...鋼物物..
人工調較費..燈油火臘..成本+利潤..個價錢就...都差不多卦?

小弟都曾經見到人放dm的短版,一黎見到玩到殘殘地,實在驚步上一次jam彈後塵,最大問題系整左sai marking,本人短版較鐘意aps870sf的外型,如果要搞,槍$5000+ cerakote $2000(應該得磨同cerakote可整走marking)+改aps彈$1700(假如冇改),仲未計外觀件已經近1萬,已經咁我都系等dm再出

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-8-2020 04:40 PM 發表

可能佢ge客戶對象,係一些高端玩家.對價錢不會斤斤計較,所以未.....
可能佢更換左真品最貴ge前,後柄.又換埋十幾廿件D鋼乜乜...鋼物物..
人工調較費..燈油火臘..成本+利潤..個價錢就...都差不多卦?
吾怪得啦,我都奇怪,假設dm冇絕版,已買到3-4支改aps有找

引用:
原帖由 Carlos368 於 22-8-2020 15:15 發表
小弟支aps870 mk3早兩日打都冇事,支870上彈後突然走火,發現條撞針突左出黎,請問可以點解決?
另外想問
有無可能支撞針斷左呢?

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-8-2020 01:46 PM 發表

有無可能支撞針斷左呢?
我支aps買返來玩一排發現時響時吾響,拎左去另一間鋪整撞針,玩一排後又衰撞針,一系打吾出,一系走火,都吾知點解,玩支原廠槍都可以咁多災多難,對aps失去信心,費時整,老實講整一次5舊,去第二間都差吾多,玩一支原廠整成千蚊,仲要未必斷尾,比得成千蚊整,買支smg gbb玩好過,都系睇吓有冇緣收支狀態較好的dm870(吾系冇parts就死),或者等dm或其它廠出870,雖然吾知等到何年何日

pps我會話你暫時唔好諗, 問題唔會少幾多, 而且市面上都無乜零件
特別係無鋁bolt, 都係好易走火, 鋁bolt本身都有問題
除非只係想平平地有枝拋殼870 chok 下

aps問題都差唔多, 但我覺得玩拋殼槍係要學拆裝, 至少大部分解拆到bolt,
唔係卡殼卡死都搞唔掂
唔好話換撞針, 你買個bolt換都唔駛500
btw, aps彈本身都會有問題, 你可以search下舊post

引用:
原帖由 等放工 於 26-8-2020 10:10 PM 發表
pps我會話你暫時唔好諗, 問題唔會少幾多, 而且市面上都無乜零件
特別係無鋁bolt, 都係好易走火, 鋁bolt本身都有問題
除非只係想平平地有枝拋殼870 chok 下

aps問題都差唔多, 但我覺得玩拋殼槍係要學拆裝, 至少大 ...
絕對同意,系時候要學吓點自己搞,查過pps個原廠系膠bolt,鋁bolt原來仲有走火問題 多謝提醒,咁都系等吓dm會吾會出

我覺得APS870 ge彈殼問題,比佢支槍ge構造問題仲多.
好似D彈殼O ring入氣後,唔立即打左佢,放耐左會漏氣.
又好似我有支SAI版,跟ge彈殼咁,撞針敲粒彈無反應.
當日買,在店舖(in代)試槍時已有此問道,後店員換過另外彈殼試,正常發射.
諗住佢會俾過我兩粒正常彈殼,點知..係無.

講開又搭單問下, 唔計力水問題, APS D smart彈/x-power彈叉唔叉得入top gas?
係可見既將來應該都無咩其他選擇...

引用:
原帖由 等放工 於 27-8-2020 13:59 發表
講開又搭單問下, 唔計力水問題, APS D smart彈/x-power彈叉唔叉得入top gas?
唔計力水口既話係入到.............
但音效,有效射程同力水會同打CO2差好遠.

引用:
原帖由 等放工 於 27-8-2020 01:59 PM 發表
我就是屋企自high所以吾用co2,因為睇到入co2 oring會死快D,用普通top gas大概3米左右,cqb應該夠用,我用smart彈,x power好似入到top gas不過吾夠力(我冇x power,不能確定)

引用:
原帖由 Carlos368 於 28-8-2020 08:47 PM 發表

我就是屋企自high所以吾用co2,因為睇到入co2 oring會死快D,用普通top gas大概3米左右,cqb應該夠用,我用smart彈,x power好似入到top gas不過吾夠力(我冇x power,不能確定)
我用rwa氣同恐龍白氣試

引用:
原帖由 Carlos368 於 28-8-2020 20:50 發表

我用rwa氣同恐龍白氣試
可以試下WE X4 黑色既... 配gas膽叉CO2左輪, 相比一般rwa氣同恐龍黑氣既滴濕腳彈道, 至少粒彈係向前射

引用:
原帖由 等放工 於 29-8-2020 12:30 AM 發表

可以試下WE X4 黑色既... 配gas膽叉CO2左輪, 相比一般rwa氣同恐龍黑氣既滴濕腳彈道, 至少粒彈係向前射
有興趣試在co2左輪身上

發新話題