發新話題

槍街槍店邊個員工好邊個員工衰㗎

QXF的朗哥、軍軍軍的四眼叔叔、統公房的肥仔、窗天堂所有店員、Sharpshooter神槍手的Sam師傅……都好好相語,有問必答;
其他如明窗店、冬京、根魔、玻子的店員基本上都不過不失;
軍軍軍的後生仔大隻仔、冬京的師奶、英雌的靚姐就成日「黑面」喇……

「統公房」的肥仔以前在「明窗店」做架~
引用:
原帖由 Aki 於 23-9-2020 22:28 發表

統公房的肥仔

自從佢舖頭被人淋完紅油之後,靚姐服務態度係有改善。
引用:
原帖由 LCH925 於 24-9-2020 02:43 發表

多口講句,靚姐雖然好似黑臉,但其實人幾nice,服務態度都幾好

「現代」依家搬了去新蒲崗,個四眼後生仔其實都好好人、對客人好有耐性。
引用:
原帖由 M1616 於 24-9-2020 08:02 發表
以前有間"然袋"先經典,服務態度極端差!

巷仔賣 copy 電筒、配件間 "P-X",個老闆都係黑面神。

我多數傍晚至時上八點幾行過,都見到佢有開門做生意。
引用:
原帖由 七點六二 於 25-9-2020 23:27 發表

請問佢開幾多點!

零售都係服務性行業,老闆又好員工又好,面對顧客,理應有基本的禮貌。
說話時,語氣要溫婉點,言詞要稍為修飾一下,這是基本待人接物的態度,也是「敬業」精神。

先達開舖?賣乜?
引用:
原帖由 kornhill401 於 28-9-2020 22:46 發表

是否在9?年代起,己在'IN代 '做果位.
唔係好大隻,金頭髮,後尾自己在'先達 '開鋪tim.

英雄個四眼阿叔?
引用:
原帖由 qbswpc28 於 19-10-2020 00:45 發表
之前去地產鋪有個廢老好臭串, 問佢有冇COPY T1鏡可以頂到GBB. 之後串我話邊有COPY頂到GBB嫁, 要頂到去買真品啦! 跟住我就走左了

「童工個蔡生」是不是短頭髮、無戴眼鏡、中等身材、比較多笑容、很多說話果位叔叔? 他以為他是老細,他走了去邊?
引用:
原帖由 Marxman 於 24-10-2020 01:16 發表

ching 勁 一定係成日幫襯
童工個蔡生走左之後
宜家童工主要得番3個店員: wing, 一個戴眼鏡光頭型男, 同一個好多頭髮高大壯男
3個都好堅 識好多野
有冇人知除左阿wing 之外果兩個叫咩名?

去「軍軍軍」買野我只會搵四眼叔叔幫手。
引用:
原帖由 Carlos368 於 18-11-2020 00:47 發表
絕對同意,我哥日去買槍,個豬咀態度極差,勁hea打左幾槍放落盒比我試,阻住佢休息咁

明槍「四眼肥仔」? 記得已經無做好耐。而家明槍有兩個四眼店員,一個高高瘦瘦、短頭髮、已經做咗好多年;另一個頭髮長少少、好後生、年資比較淺。
引用:
原帖由 airwav 於 7-1-2021 16:33 發表
明搶有個4眼矮仔態度都唔太好,

試過講句唔該想問佢野, 西態度一句就話唔得閒汁緊貨

人夾人緣啦,好多人話「西京」態度差,但我平均一年幫襯幾次,幾位店員都招呼過我,包括成日門口食煙位叔叔、四眼師奶、四眼姐姐、後生仔……全部態度都幾好。

近一年經濟差,好多店員態度都改善了很多。

發新話題