發新話題

[others] Chiappa Rhino CO2

我最想要支兩吋。不過兩吋用短grip 如果佢出都可能搞唔掂個grip size
另外件彷木grip d色真係唔靚,但銀色係好睇D

引用:
原帖由 阿堅 於 21-3-2020 17:48 發表
我最想要支兩吋。不過兩吋用短grip 如果佢出都可能搞唔掂個grip size
我都係咁話,我都諗住將隻彷木grip油黑佢算.

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-3-2020 17:44 發表

有諗過, 但..最後決定都係揀定平價版銀色算了.
又或者等埋槍管上都有埋'骨 '果款都好.
60DS

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Opica 於 22-3-2020 01:27 發表
60DS
謝謝樓主給予有關型號資料. 才在網上找到下圖.
我覺得呢支槍管上有骨版,假如裝上RMR紅點鏡都幾靚仔卦.

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-3-2020 10:55 發表

謝謝樓主給予有關型號資料. 才在網上找到下圖.
我覺得呢支槍管上有骨版,假如裝上RMR紅點鏡都幾靚仔卦.
其實個名很好記,20DS 是兩寸管,30 DS 三寸管 ,40 , 50 , 60 分別是 4, 5, 6, 寸 槍管,最長暫時是60 DS。
其中20 , 30 袖珍手槍用短GRIP,4 寸開始用正常尺寸GRIP。

當然 20 DS 這些小槍都可以換長GRIP ,大概是這個樣子:

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 阿堅 於 21-3-2020 17:48 發表
理論上要做短GRIP ,用8 克 CO2 應該可以簡單做到,但似乎最初釋出的圖片都是用12 G 樽,
除非佢願意重新開個下身整短版2/ 3 寸 ($$$$$),否則應該難了。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 22-3-2020 11:07 發表

其實個名很好記,20DS 是兩寸管,30 DS 三寸管 ,40 , 50 , 60 分別是 4, 5, 6, 寸 槍管,最長暫時是60 DS。
其中20 , 30 袖珍手槍用短GRIP,4 寸開始用正常尺寸GRIP。

當然 20 DS 這些小槍都可以換長GRIP , ...
謝謝Dave C Hing給予有關型號進一步的資料.

引用:
原帖由 Dave 於 22-3-2020 11:20 發表

理論上要做短GRIP ,用8 克 CO2 應該可以簡單做到,但似乎最初釋出的圖片都是用12 G 樽,
除非佢願意重新開個下身整短版2/ 3 寸 ($$$$$),否則應該難了。
主要原因都係因為用8g co2樽比較麻煩,而長grip 都係長少少其實佢唔改返短grip出2吋都可以接受,不過唔知佢會唔會做啦

有網店已標上預購價格
普通版 - 黑色 : $1,18X
普通版 - 銀色 : $1,33X

真西版 - 黑色 : $2,03X
真西版 - 銀色 : $2,11X

真西版分別係:2 TONE 色、真光簽西、硬身手槍盒,MOON CLIP、黑色GRIP 不過都係膠,個紅色膠牌仔、魔街貼牌、CHIAPPO 老闆簽名證書乙張...

另外路邊社消息透露,東南亞逗木佬應該會製作此款玩具的真木GRIP。

Dave 師兄!請問有冇訂貨 Link?

引用:
原帖由 spas12 於 22-3-2020 17:48 發表
Dave 師兄!請問有冇訂貨 Link?
同求 please.

引用:
原帖由 kYing 於 23-3-2020 10:56 發表

同求 please.
在老苦111 預訂貨品內有。

對'老虎 '有少少保留,佢好似仲未肯定,來貨係6mm膠珠,還是4.5鋼珠版.

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-3-2020 12:08 發表
對'老虎 '有少少保留,佢好似仲未肯定,來貨係6mm膠珠,還是4.5鋼珠版.
佢地可能見到我的問題,剛剛見佢地即顯示'6mm '字樣.

其實而家有無網站相係show到玩具的左面樣?見到的全是右面。
究竟是否如youtube的一樣,左面有個6mm marking?

發新話題