發新話題

中環老牌軍品「行」?

中環老牌軍品「行」?

成日搭車經過中環大道中,見到有兩間似係老牌軍品「行」,廚窗見到有d軍品配件賣,好似鏡、槍盒、槍鎖、電筒等。
好奇心俱使,成日都心郁郁想入去睇下,但又覺得佢門高狗大。有無師兄埔過呢兩間行?

佢打開門做生意,你推門入去就是了.樓主試下去九龍東的'祖國槍會 '就知.
你要先按門鐘,之後有人出尼睇下你個樣是否順超,才開門俾你入內,再有個女招待尼招呼你.
那才是有門高狗大的感覺.有可能係保安理由卦? 又或者係我D低端人士,唔慣呢D場面卦?

可否PM小弟即係邊間?
引用:
原帖由 kornhill401 於 9-10-2020 00:09 發表
佢打開門做生意,你推門入去就是了.樓主試下去九龍東的'祖國槍會 '就知.
你要先按門鐘,之後有人出尼睇下你個樣是否順超,才開門俾你入內,再有個女招待尼招呼你.
那才是有門高狗大的感覺.有可能係保安理由卦? 又或 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 10-10-2020 16:23 發表
可否PM小弟即係邊間?
算了吧!都超過十年咁耐,照計都摺左卦?

寶威行我耐唔耐都入去睇,基本上無咩問題,店員都只係望下你,唔會特別出嚟招呼你,算行得舒服,不過啲嘢比較貴少少之外亦有啲冷門嘢睇
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 48191 於 10-10-2020 16:23 發表
可否PM小弟即係邊間?
觀塘中國槍會,以我所知仲喺度,無執笠

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-10-2020 00:09 發表
那才是有門高狗大的感覺.有可能係保安理由卦? 又或 ...
始終人哋玩真鐵,當然係會小心陌生人啦

發新話題