發新話題

[BO] 意式美學 - CHIAPPA RHINO CO2 轉輪手槍 開箱簡介及微調

看後Dave C兄的開箱文,終於得到我對這玩具槍某疑問的答案.
就是為什麼拉完HAMMER UP 之後是會放回前方的?
當初仲以為買到問題版本tim.

引用:
原帖由 NCP013 於 6-11-2020 02:29 發表
請教,1支CO2. 可打多少發?
可能因左輪無blow back,因此多數都可以打到120發或以上.
真係打到手軟.每次買新co2玩具左輪槍都怕怕!

引用:
原帖由 NCP013 於 7-11-2020 17:37 發表
我支limited版之前入過支co2 試,約三十零發後放理一邊,一個月後支氣己冇晒了,不過我冇再塞新氣試有冇漏。
Co2 就係咁煩。。
所以我D新買番尼co2玩具左輪槍,在店舖試完,
返屋企後,都會打哂D氣,仲要取出個樽仔.

引用:Dave C兄的溫馨提示

..例如槍天堂彈殼,強制塞進去,整個MOON CLIP 也歪掉..

我已經中左招! 請教C兄,用什麼方法,復原隻moon clip呢?謝謝!
E+D彈連moon clip從輪瓜取出時,無以前咁順暢.

引用:
原帖由 Dave 於 15-6-2021 20:43 發表

在下知道插歪了之後慢慢退回出來,MOON CLIP 也沒有曲,可能照常使用,當然如果真是「淆」了就買過套吧,也很便宜。
另外MOON CLIP 入彈最好是用膠頭鎚敲入少少,「食」哂入去才順,
有時卡著磨著,可能是子彈 ...
謝謝Dave D C兄給予小弟有關意見.

我覺得金犀牛版,有一種'收藏級 '的感覺.
但價錢比其他個兩支,俾多成千蚊.多個槍盒和其他什件.

引用:
原帖由 Dave 於 16-1-2022 21:52 發表

金牛
恭喜Dave C兄,有隻金牛過新年.
如果呢支有淨槍賣就好,因佢其他配件,我已經有.

引用:
原帖由 Opica 於 17-1-2022 17:09 發表
淨槍冇金色。
謝謝C兄給予小弟有關資訊.

引用:
原帖由 EF66-1192 於 18-1-2022 16:12 發表

師兄有興趣的話我可以收d配件
謝謝C兄的好意.

引用:
原帖由 EF66-1192 於 24-1-2022 12:45 發表

因為唔鐘意隻2 tone色所以買左單色淨槍
除左個盒之外其他配件其實都幾吸引,咁先似買支槍咁
我自己堆HK槍,入盒果時都會連埋
自己印既彩色面底圖,中間zip翻說明書;
H&K既安全lock 鎖匙;
同埋一隻mag咁放 ...
起初我都唔喜歡佢支2 tone色,好在佢係配灰色手柄,所以才睇順左眼.

引用:
原帖由 48191 於 26-10-2022 22:16 發表
好唔好玩?
呢支co2玩具槍的輪瓜,入彈後,當拍入槍身的時候,
比起其他廠牌的金屬co2玩具左輪槍;容易好多.

發新話題