29 12
發新話題

[VFC] VFC HK417 Recon V2 gbb 一問

VFC HK417 Recon V2 gbb 一問

咁多位師兄,小弟呢排諗住入支VFC HK417 Recon V2,唔知大家玩左咁耐有冇發現咩問題呢

VFC rifle GBB 死正係Hop Up system 唔穩定, 係屋企high 下可以, 落埸就......

引用:
原帖由 hiplik 於 30-11-2020 09:37 發表
VFC rifle GBB 死正係Hop Up system 唔穩定, 係屋企high 下可以, 落埸就......
V2問題 定v1都係咁?

回覆 2# 的帖子

小弟正正諗住落場用,唔知換TxT hop up 膠 同管有冇用呢

引用:
原帖由 ckyjoshua 於 30-11-2020 16:38 發表
小弟正正諗住落場用,唔知換TxT hop up 膠 同管有冇用呢
換埋個hopup座一套先有成效

回覆 2# 的帖子

但係我的VFC 416a5的Hop Up system的彈道表現 比GHK MK16 Urgi的穩定得多。基本是我的落場主力武器。

個較Hop Up位唔鬆就應該冇問題嘅,不過.....
引用:
原帖由 simonray 於 30-11-2020 22:48 發表
但係我的VFC 416a5的Hop Up system的彈道表現 比GHK MK16 Urgi的穩定得多。基本是我的落場主力武器。
究竟世界上還有神嗎?

回覆 5# 的帖子

可惜好似冇副廠出hop up 比VFC hk417

對, 冇幅廠出hop up system 比VFC 417 用, VFC SR25 都一樣, 冇幅廠出, 原廠hop up 超廢
VFC 416 系買回來都係撞手神, 打得多hop up 會鬆. 換成套TandT system 有點幫助

引用:
原帖由 ckyjoshua 於 29-11-2020 20:29 發表
咁多位師兄,小弟呢排諗住入支VFC HK417 Recon V2,唔知大家玩左咁耐有冇發現咩問題呢
外觀真的不錯
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 9# 的帖子

可惜,就係想玩把7.62 但冇廠出hopup ,416 都話有 T and T

回覆 10# 的帖子

師兄都好似有一把,我都覺得外觀好吸引啊

引用:
原帖由 ckyjoshua 於 2-12-2020 04:47 發表
師兄都好似有一把,我都覺得外觀好吸引啊
外觀係好,但VFC野,性能不要太期待。
當然我那支是V1 性能不到位可以理解 (雖然都買了三千多元 ) ,V2 可能改善很多卦,我不知道。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

個人覺得HK416Da5後出,比之前穩定。
只係換hopup膠,和管, 巳經夠打田夫仔

我支全新scar mk20,新槍拆盒原裝打0.3珠落田夫仔由橋打到水塘尾,打穿成個水立方唔知點解,仲好直噃。416a5我換咗PDI管冇嘢好講,417我支係V1,就真係換咗管同膠都係差啲,一般要0.32-0.36先直,不過就會飛得慢好多,睇住人地避

29 12
發新話題