發新話題

[others] 創意既野,有時係咪真係咁廉價呢

引用:
原帖由 leozilla 於 3-12-2020 14:19 發表

還以為講緊台灣鋁件個支。
台灣呢間準備出元組782支光槍款。話出左先食到頭水就可以唔洗比人唱。

哩行邊個唔係做緊老番

引用:
原帖由 stefano_cnc 於 4-12-2020 13:28 發表
哩行邊個唔係做緊老番
如果我冇記錯
_根出左枝手槍shotgun彈發射器
_ps跟住又出左

只能夠講呢行一係鬥快出頭水/各有各做

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-12-2020 14:58 發表

如果我冇記錯
_ps跟住又出左

都係既,所以只能有講有感而發,個人冇立場囉

引用:
原帖由 cyl198911 於 4-12-2020 18:11 發表

都係既,所以只能有講有感而發,個人冇立場囉
好既design/idea自然有人抄
不斷keep住創新 做好品質 自然有人欣賞

希望事主唔好太灰心

我自己就是大意無睇,以為只出一款,叫朋友去靚靚買了一件,$700
回家一看,點解同根鬚吾同,感覺單薄又細件,質量粗,3D PRINT後,出貨都應磨下執下水口,火帽羅絲位太近邊皮,一樓就爆埋。
7舊油,真太不值

skip

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

氣槍野只有抄多抄少, 唔係抄真鐵就有抄其他廠, 呢D先不論
3D print野除非比人偷左個檔直接用, 或者抄足一D全新原創design, 否則其實同代工好接近
吉姆槍個case就直頭個個都係偷雞二創, 你出得人地都出得

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-12-2020 14:58 發表

如果我冇記錯
_ps跟住又出左

呢兩件野差好多... 一個似Derringer手持打pps/tanaka彈
一個上魚骨打自家彈, 中間穿個大窿
已經完全係兩回事...

引用:
原帖由 bonny 於 4-12-2020 20:45 發表
我自己就是大意無睇,以為只出一款,叫朋友去靚靚買了一件,$700
回家一看,點解同根鬚吾同,感覺單薄又細件,質量粗,3D PRINT後,出貨都應磨下執下水口,火帽羅絲位太近邊皮,一樓就爆埋。
7舊油,真太不值
我有搵佢print過個豬咀蓋,自己又有學下3d print,佢好明確係趕時間set機冇set好

引用:
原帖由 等放工 於 5-12-2020 20:55 發表

呢兩件野差好多... 一個似Derringer手持打pps/tanaka彈
一個上魚骨打自家彈, 中間穿個大窿
已經完全係兩回事...
原來係咁

同人作品想要畫地盤做獨市 好大的官威wo
幾個大廠拎左真槍授權都無走去告其他細廠仔
如果甘都要吵 d牌韓仔通常比較早出新槍slide 其他廠就唔做得?

1 個讚好! TOP

人地showguns出左聲明, 樓主會點回應

引用:
原帖由 Spitfire 於 6-12-2020 22:13 發表
人地showguns出左聲明, 樓主會點回應
我做乜要回應?

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 cyl198911 於 3-12-2020 19:06 發表

有種野叫PLA拋光液,可以上網查查
呢D嘢我當然知, Acetone溶ABS 3D件, 我三年前都玩過啦,

而家仲有拋光機tim,  所謂拋光液+機 係用霧化PLA溶液令3D件表面細紋溶化, 但D直角位會無晒. 成件嘢又會變得太過光滑, 圓晒, 你可去淘X 望下人地做好D件...

所以佢地D 3D件無做呢件事, 人手打磨又太過浪費時間.

發新話題