發新話題

[WE] 9mm GBB

9mm GBB

2021第一季有兩間公司會出9mm GBB,分別係〔我們〕M4 9mm 魚骨款及粟米筒款。另外就係〔皇帝武器〕Modern 9mm。
其實仲有一間話會出嘅EMG 9mm GBB(自己最期待嘅But 只聞樓梯響咁耐都無咩動靜。

本來想等齊〔我們〕同〔皇帝武器〕兩支真身先決定,但自己諗多一陣都係揀咗〔我們〕!

原因:

1.揀〔我們〕因為用M4 做基本所以已經有好多M4 parts可以換。

2.另外佢係用新彈匣(不通用其它廠Glock匣,連自己廠出嘅Glock匣都唔得)我自己反而覺得好事;
因為自己D Glock都會有同一支槍用唔同廠嘅Glock匣,雖然經濟D 但係唔同嘅匣效能唔多唔少都會有D參差。

3.心目中想要支M-lok骨嘅9mm (咁應該揀〔皇帝武器〕)但係自己覺得〔皇帝武器〕條 M-lok骨唔係咁靚。

4.〔皇帝武器〕個Body係靚嘅。但係佢又有D白字(Training Weapon, Made in Taiwan)其實如果佢無白字我會買佢!

〔我們〕M4 9mm 概要:

粟米筒款2千頭,魚骨款貴多百零蚊。我買果時盒內送多條較短嘅recoil彈弓。
彈匣38飛左右,氣化普通recoil力度大,好好feel.
基本都係換hop up膠,自己改短內管,外管搵〔軍軍軍〕改短同車牙。

砌咗兩個款!請各位師兄比D意見。其中一款裝咗加工左嘅噴火豬,點解加工,因為噴火豬個logo同埋隻豬真係好肉酸,but都要讚下噴火豬嘅效能係好掂。

3 個讚好! TOP

9mm AR 始終系這個款

附件

5-2-2021 13:18

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 hiplik 於 5-2-2021 13:18 發表
9mm AR 始終系這個款
係囉 應該係呢個樣

總覺得大大枝M4裝個香雞咁幼既G系匣格格不入

引用:
原帖由 天翔翼 於 5-2-2021 15:51 發表
總覺得大大枝M4裝個香雞咁幼既G系匣格格不入
競賽型MPX個look仲搞笑

哇,Cloud Defensive既老鼠夾,妹仔大過主人婆

我們呢支最大問題係用G款匣直插, G匣仿真係斜插, COLT SMG匣款先至係直插.....
但佢隻新G匣又係特規唔岩G17用....做得新匣好心做返SMG款啦.....

引用:
原帖由 ayaka 於 5-2-2021 16:28 發表
我們呢支最大問題係用G款匣直插, G匣仿真係斜插, COLT SMG匣款先至係直插.....
但佢隻新G匣又係特規唔岩G17用....做得新匣好心做返SMG款啦.....
係咪 其實佢可以做晒成枝colt 9mm smg

外型都幾靚仔下,玩CQB唔錯.

3 個讚好! TOP

一向對 colt SMG係呢個印象,
應該係用類似 UZI SMG

附件

6-2-2021 13:54

睇左個題目:9mmBB....
仲以為係新玩具産品。。。XD

發新話題