發新話題

百聞,不如一見.

百聞,不如一見.

話時話,我雖然在香港出世,仲過左半個世紀有多.
住係港島,平時好少過海,新界就更加不在話下.都算係'香下仔 '.
今次講ge係石崗機場.呢個並唔係一般平民用ge機場.
終於係呢生一見到其真面目了.雖然係遠望,都算是了結其中之一的願望了.

引用:
原帖由 七點六二 於 8-2-2021 16:59 發表
原來師兄鍾意行山ga...
係呀!8歲已經通山跑.E加俾老婆捉住要陪佢行,
有時無乜心情,想唔去都唔得.

引用:
原帖由 reniless 於 8-2-2021 17:51 發表
夜景的話感覺會像鬼笑石。
C兄,可否分享下圖片呢? 因我都唔會在晚上去多次.

我D圖片,只是用手機拍攝. 唔想再開多個坑.

引用:
原帖由 051039 於 8-2-2021 22:13 發表
6年前劣作,見笑啦
周C FU發功了. D夜景好正.

回14# olw0978 C兄

佩服!佩服!風雨不改.仲影到靚相
我就自從有次在陽光普照的時候上山,
但半途卻突然傾盆大雨,雖然有帶遮,
下半身都照樣全濕透,最慘係對濕水加泥鞋,
攪到好唔舒服.所以昨日都無行山,留在家中.

引用:
原帖由 olw0978 於 8-3-2021 13:15 發表
昨天無乜雨,一點點而矣,霧倒是很大。。。
通常我都在行山前一天,睇睇天文台的衛星圖,以作參考.
果次係突然而來的大驟雨,下雨約半個鐘就完.
之前果舊雨雲,連衛星圖都無顯示出尼.

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-3-2021 14:39 發表

通常我都在行山前一天,睇睇天文台的衛星圖,以作參考.
果次係突然而來的大驟雨,下雨約半個鐘就完.
之前果舊雨雲,連衛星圖都無顯示出尼.
果日仲諗住同燈塔近距離影張相,點知離遠見到舊烏雲開始漂過尼,
海面也翻起大浪. 咁就同燈塔離遠影張相,做過紀念算數.

發新話題