發新話題

[認真] 牛年就到,埋單計數.

講起養車,就怕怕. 想當年養車的時候,試過以下的不快事件.
1:住所附近無位.將車泊在要行20分鐘才可取車的地區.
2:架車泊樓下,取車時見5名小朋友在車頂滑至車頭.
當滑梯來玩耍.
3:早上取車返工,檢查車身時,發現被撞損毀.
4:泊車後,與前車和後車,各留有約30吋位,方便出車.
點知第日取車時,我架車,被前,後車頂住.加埋唔夠12吋位...
5:俾果D唔知道香港會有大巴士,大貨車行駛ge司機所累.
佢將架車泊左係大路與小路之間的45度角位置,
當有大車由大路轉入小路時,俾佢架車阻住.
警察到場抄牌,包括並無阻到其他車輛的車(我架車咁)全部食哂牛肉乾.
如果住所和公司有私家車位,我想會好少少卦?但兩個車位費就都...幾金下.

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-2-2021 15:01 發表

或者裝Leupold mk4 m3 3.5-10 冇燈版都常見既
謝謝C兄提供有關意見. 呢點我都讚同.
好似呢支M14配長鏡,一樣咁好睇.

電能車係趨勢,我就打算出部xc40電能車。

其實係㗎。
慳燃料費、舒服,但唔好Feel。
引用:
原帖由 reniless 於 15-2-2021 02:02 發表
電能車係趨勢,我就打算出部xc40電能車。
究竟世界上還有神嗎?

最X係揸車出旺角,揾個位泊簡直係天荒夜談。
有一次泊上家樂,啲位窄到唔知點落車。
引用:
原帖由 kornhill401 於 14-2-2021 16:13 發表
講起養車,就怕怕. 想當年養車的時候,試過以下的不快事件.
1:住所附近無位.將車泊在要行20分鐘才可取車的地區.
2:架車泊樓下,取車時見5名小朋友在車頂滑至車頭.
當滑梯來玩耍.
3:早上取車返工,檢查車身時,發 ...
究竟世界上還有神嗎?

小弟唔係歧視女性。
不過試過有好多次,見到啲女司機行荔橋快缐,不過行50....
有啲人呢世都唔應該俾佢有車牌。
引用:
原帖由 goodsmile 於 13-2-2021 19:41 發表

養咗f10 m5同一部model X,
車老婆出街成日比佢話揸車揸到精神分裂
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 15-2-2021 02:29 發表
小弟唔係歧視女性。
不過試過有好多次,見到啲女司機行荔橋快缐,不過行50....
有啲人呢世都唔應該俾佢有車牌。
小弟係平時渣m5返工放工,
呢啲咁嘅v8 錢7比較嘈,
假日揸電動車車住一家大細因為剩係得摩打聲,
有時超速20-30都唔係好覺。
—————————————————————-
題外話千祈唔好睇少女司機
有次小弟60歲老母超速都話唔覺
小弟收到信先打咗個凸,
自問喺嗰度都唔夠膽揸呢個速度

引用:
原帖由 kornhill401 於 12-2-2021 13:48 發表
我都係等緊佢話左會出ge鋼Glock 17同鋼UZI.
係bor..仲有支SOCOM GEAR M107 CO2 GBB.
支107會再出?
603 技術實驗中隊

[quote]原帖由 goodsmile 於 15-2-2021 12:34 發表

191???

引用:
原帖由 NathanCPT 於 15-2-2021 13:46 發表

支107會再出?
我相信有機會啦!因之前(好似都係舊年)D店舖接到有關消息,
並已向顧客收取訂金,但不知為何,最後告吹.
今年見'雪狼 '出左原廠授權刻印的M107.
因此我相信以後SG,有機會再出卦?

屯公由荃灣入屯市起碼有5部機係堅,唔睇錶堅係會出事。
引用:
原帖由 goodsmile 於 15-2-2021 12:34 發表

小弟係平時渣m5返工放工,
呢啲咁嘅v8 錢7比較嘈,
假日揸電動車車住一家大細因為剩係得摩打聲,
有時超速20-30都唔係好覺。
—————————————————————-
題外話千祈唔好 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 15-2-2021 02:29 發表
小弟唔係歧視女性。
不過試過有好多次,見到D女司機行荔橋快缐,不過行50....
有D人呢世都唔應該俾佢有車牌。
我都係咁話. 現今一級方程式賽車手.
我好想知道頭20名,有幾多個係女人?

認同
引用:
原帖由 kornhill401 於 15-2-2021 16:01 發表

我都係咁話. 現今一級方程式賽車手.
我好想知道頭20名,有幾多個係女人?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 RCOOH 於 15-2-2021 14:03 發表
[quote]原帖由 goodsmile 於 15-2-2021 12:34 發表

191???
冇錯呀,屯門公路住屯門方向汀九橋對上轉彎位嗰支槍
仲要係中午時間

速度快三倍....
呢舊錢抵比

發新話題