發新話題

[認真] 政府修例規管真槍元件 諮詢公眾4星期

或者咁講,近呢幾年時不時有玩槍嘅負面新聞,再加上政府某些部門同某些媒體不停妖魔化Airsoft,所以有呢個結果真係唔出奇。
引用:
原帖由 Parcel 於 19-2-2021 04:27 發表
過去兩年睇黎大家無面對現實,當法律條文可以因不同情況有不同解讀,正所為龍門任佢搬既情況下。改左法例到時水槍都無得玩。!眼觀外國只要同Airsoft 有關既法律出現,外國人多數都好齊心關注,共同保護呢種運動。香 ...
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

呢度好似唔係好俾講政治立場嘢。
何況而家討論修例建議,你就牽扯到黃、藍咁奇怪嘅?
引用:
原帖由 天翔翼 於 3-3-2021 11:39 發表
你地班黃友一日到黑強調係「温水煮蛙」,講到要用呢個禁真槍件規煮左你咁
問題係一班marui友基本上唔受影響之餘(甚至連真槍鏡都仲係唔禁),由頭到尾都冇人答一個問題「煮我地做乜?」
我地係乜新撕蘿蔔皮先, ...
究竟世界上還有神嗎?

「溫水煮蛙」係對政府修例有憂慮,並非涉及「黃、藍政見」問題。
而你開宗明義寫埋出嚟。
咁你話呢?
引用:
原帖由 天翔翼 於 4-3-2021 13:45 發表

係邊個一開始就提政治「溫水煮蛙」曰曰先,肯肯定唔係我
既然要咁討論既不如先define果點先
究竟世界上還有神嗎?

玩具槍可以裝Firing pin.....
引用:
原帖由 暈又暈 於 9-3-2021 13:50 發表

修例冇講過撞針,起碼我眼矇搵唔到。
假設你有睇書只是比喻的問題(或者我眼矇),那麼,如果一件玩具/唔關事既物件裝到上去卻打唔響,我以為就應該回到該物件本質是玩具/其他物品的本質去判斷,就沒問題了。都要 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題