發新話題

[認真] 政府修例規管真槍元件 諮詢公眾4星期

到冇辦法,自從前年社會事件之後都耐左有呢日
我唯一希望就係佢都收緊埋火藥條例,可以同班元朗牛屎佬攬炒

其實我對於係咪禁真槍件反而持開放態度
因為老實說,即使係全真教之中,玩到連槍件都要上真野,相信都係少數
而事實就係,有更多人買真件來係做犯罪或意圖犯罪用途
當然包括,但相信不限於同社會事件有關
而且係以前太平日子,大家為左出貨,都冇好嚴格咁定下有關規則
war game界亦實際上冇咩牙力(連一個支持war game運動的公眾團體/議員都冇,槍會都唔知當唔當你係自己人添)
所以依家其實都冇得怨

就目前黎睇,其實草議條文主要針對係頂到膛壓的部件
對於影響比較大的真鏡就仲未有限制(如果真鏡都限制,大家可以放曬d gbb/重回機瞄時代了)
我唯一希望就法例訂左就嚴格執行,最好捉曬d用真件打鬼火的仁樣(聽講好多都係差佬黎

引用:
原帖由 RCOOH 於 19-2-2021 18:48 發表

用真件打鬼火,定用真件、打鬼火先?爭個標點爭好多。

話之佢,如果警察真係帶頭玩鬼火,就同佢"忠誠勇毅、清理腸胃"。
「用真件、打鬼火」啦,畢竟打鬼火唔一定要用到真件,用真件都唔一定打鬼火,只係不時有人咁岩既用真件,又打鬼火

關注返件事會比較好。唔好因為用詞又搞到黃藍世界大戰
學(曾)志偉哥話齋,打和啦super!

其實共產黨員都需要做愛啦
黃好藍好綠又好,係呢到都係想玩槍吧
不如都係著重係點樣玩珍品先唔犯法啦

引用:
原帖由 tonyecl 於 9-3-2021 17:07 發表

黨員需唔需要做愛我唔清楚,但佢地最少應該唔洗打機lol
亦唔難想像佢地唔洗喺香港玩玩具槍
中國人大提議禁止半夜打機
https://unwire.hk/2021/03/09/gamenight/game-channel/amp/
題外話
睇左呢單新聞之後我第一個反應真係R曬頭,

引用:
原帖由 tonyecl 於 9-3-2021 17:07 發表

黨員需唔需要做愛我唔清楚,但佢地最少應該唔洗打機lol
亦唔難想像佢地唔洗喺香港玩玩具槍
中國人大提議禁止半夜打機
https://unwire.hk/2021/03/09/gamenight/game-channel/amp/
題外話
睇左呢單新聞之後我第一個反應真係R曬頭,下,唔比半夜打機咁激進?
之後見到來源係中新網,我又入左中新網睇
發現中新網原文只係提及分級、限鐘、限制課金,都冇話唔比半夜打機
我都想知更多資訊

發新話題