發新話題

[GHK] 有意買入呢支AKMSU.應注意什麼呢?

引用:
原帖由 olw0978 於 7-3-2021 22:09 發表
長久以來,AK 系列其中一個最大弊病就是頭重尾輕,如果換埋鋼外管,情況會更嚴重呢。。。
Ok既 真鐵都應該係咁上下啦?
全枝鋼件 差條管好似差d野咁

個摺托好實好緊,好難打開

引用:
原帖由 bennytsang16 於 7-3-2021 13:57 發表
真鐵都是膠 (其實是電木) 手柄,有啡紅色、黑色兩種。
下圖是 GHK AK GBB 和珍品柄 (下面果 5隻),其實外觀都是差不多。
師兄你想像真,可以買隻珍品 (二百元至幾百元一隻都有),可以直上;或者拿隻 GHK 原裝手柄去 ...
謝謝C兄提供相片給予小弟參考.
以前係'QXF好似見過下.

引用:
原帖由 NCP013 於 8-3-2021 02:05 發表
個摺托好實好緊,好難打開
謝謝C兄給予溫馨提示. 呢點可能要時間,
將摺托+WD40開合多D,或者會有改善卦?

引用:
原帖由 olw0978 於 7-3-2021 14:23 發表

AEG 柄為了放摩打增肥了,根本就錯數,又肥又唔好拿,最初我跟你一樣感覺,但落過場就全改觀了,AEG...忘記它吧
謝謝C兄給予重要的提示,否則得物無所用.仲要浪費金錢和時間.

AEG grip 就更膠啦。。。

引用:
原帖由 ballballmoon 於 10-3-2021 10:37 發表

ghk 原來grip. d 膠點同...真既跟佢2回事.樓主意思應該頂唔順隻色好超膠
C兄形容呢隻ghk grip,真係形容得好貼切.

小弟初哥想入手GHK AkM

小弟都準備入手GHK AKM.純粹想琴打(是否淨換鋼司牙及
Hammer)同埋Hotup-座?及如果想換司牙的話(換一隻auto司牙)定要全套司牙換晒?
         ~ 請各位師兄指點迷津thank~

索性換齊一套鋼擊發吧,只是 $400 一set。

引用:
原帖由 Teddyboy 於 11-3-2021 20:57 發表
Hammer)同埋Hotup-座?及如果想換司牙的話(換一隻auto司牙)定要全套司牙換晒?

引用:
原帖由 Teddyboy 於 11-3-2021 20:57 發表
原則上只有司牙是必定會壞,只係時間問題,其餘如無病痛的話可以不換

價錢都合理嘅一次過換(好過第日爛完一件又到第二件)仲煩

Thank

引用:
原帖由 olw0978 於 11-3-2021 23:27 發表

原則上只有司牙是必定會壞,只係時間問題,其餘如無病痛的話可以不換
Thank you 各位師兄

引用:
原帖由 olw0978 於 11-3-2021 23:27 發表

請教C兄, 小弟對玩具槍的內部0件的名稱,大多都一舊雲.
請問司牙是什麼樣子呢?和壞了的話,會對玩具槍有什麼影響呢?謝謝!

司牙可參考 25 樓師兄附圖左上角的零件,此零件爆左(斷腳)會引致連發失效,但扣雞仍然能擊發的,即是勃去連發擋 mode 無左連發,但仍然可逐下扣發射,而單發 mode 無影響

發新話題