17 12
發新話題

深水埗 Go域行

深水埗 Go域行

很多很多年前 已去大角嘴那個小商場內的 Go域行睇槍, 亦會和老細袁生吹水 , 後來他搬到長沙灣近明愛醫院 , 之後又再搬到深水埗天悅 。上月經過 已發覺那鋪位已轉了做桌上遊戲店。
不知道有沒有師兄知道 他是搬了舖 或是 已沒有再做 ? 😊

請教樓主, 之前大角嘴呢間' Go域行 ',是否係尖沙咀果間的分店呢? 謝謝!

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-3-2021 12:35 PM 發表
請教樓主, 之前大角嘴呢間' Go域行 ',是否係尖沙咀果間的分店呢? 謝謝!
不不不 , 兩間店名相同 , 老細是不同的 。

引用:
原帖由 33tt 於 29-3-2021 18:19 發表

不不不 , 兩間店名相同 , 老細是不同的 。
謝謝樓主C兄給予有關答覆. 當年我無意中發現佢,
見賣的貨品差不多一樣,仲以為係尖沙咀果間分店.

老袁最早前在佐敦一間商場做(而家叫莊仕敦廣場),軍醫經常幫襯,後来去了大角咀已開始末落,再後来在深水埗天悅,我每次去天悅找我細侄女幾乎未見佢開過舖....都幾可惜...

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

我覺得老袁的貨品不算多,他開門似是想 過日晨 多d。他對

他對著不熟悉的客人表現得很cool , 但熟了後 打開話題 佢可以同你傾成個下午。

引用:
原帖由 T-800 於 30-3-2021 07:00 PM 發表
老袁最早前在佐敦一間商場做(而家叫莊仕敦廣場),軍醫經常幫襯,後来去了大角咀已開始末落,再後来在深水埗天悅,我每次去天悅找我細侄女幾乎未見佢開過舖....都幾可惜...

我第一次發現他舖時 他已經在大角咀的了

引用:
原帖由 33tt 於 31-3-2021 01:13 發表
他對著不熟悉的客人表現得很cool , 但熟了後 打開話題 佢可以同你傾成個下午。
yes, sure!

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 30-3-2021 07:00 PM 發表

軍醫兄 , 你枝Daisy Powerline 是否幫襯老袁的 ?

引用:
原帖由 33tt 於 31-3-2021 01:16 發表

我第一次發現他舖時 他已經在大角咀的了
我都係,當年'香下仔 '的我,行完鴨寮街,
諗住行去KWS,點知蕩失路,去左大角咀.
當日袁生都有埋尼招呼我.

引用:
原帖由 kornhill401 於 31-3-2021 01:17 PM 發表

我都係,當年'香下仔 '的我,行完鴨寮街,
諗住行去KWS,點知蕩失路,去左大角咀.
當日袁生都有埋尼招呼我.
我都係 , 行行下發現左他的店舖 ; 其實我住港島 , 很奇怪禁有緣在大角咀的一個小商場內 發現一間咁獨特的店舖 那商場又極不顯眼 , 隨時在街上經過十次 也不會內進

果日之後的數星期,我想搵番呢間店舖.點知搵唔到,
又在大角咀蕩失路,今次要問街坊路人才可行返出彌敦道.

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-4-2021 12:20 PM 發表
果日之後的數星期,我想搵番呢間店舖.點知搵唔到,
又在大角咀蕩失路,今次要問街坊路人才可行返出彌敦道.
老實講 老袁的貨品不算便宜 , 不知 kornhill兄有沒有幫襯過他呢 ?

引用:
原帖由 33tt 於 2-4-2021 23:58 發表

老實講 老袁的貨品不算便宜 , 不知 kornhill兄有沒有幫襯過他呢 ?
當日我就係見佢D貨品不算便宜,才令我以為佢同尖沙咀果間有關.
感覺上,呢兩間的貨品,不是我杯茶.
利申:小弟從沒有幫襯過,尖沙咀和大角咀呢兩間 Go域行.

17 12
發新話題