發新話題

[others] 實測DS3換P記代工Grip

實測DS3換P記代工Grip

而家先睇到,原來仲有一個U字Marking

究竟世界上還有神嗎?

就咁揸上手,木Grip意外地舒服,如果手掌唔大,木Grip最好揸手。
但P仔Grip個手指尾Grooving其實又係貼心設計
引用:
原帖由 olw0978 於 4-4-2021 15:56 發表
膠柄總係有一種不貴氣的感覺, 左輪我始終還是喜歡鐵木真。。。
究竟世界上還有神嗎?

Mmmm.... Colt DS呢啲細槍,裝P仔係OK嘅;
Python357 4吋或以上裝P仔,我就真係唔識欣賞。
我個人覺得, Dan Wesson啲輪裝橡膠Grip非常有藝術性,所以我真係唔識欣賞。
引用:
原帖由 olw0978 於 4-4-2021 16:45 發表
或者曲的細輪無咁大反差,大輪如蟒蛇感覺就太強烈,木柄的線條完全是 P 牌膠柄無得比
究竟世界上還有神嗎?

其實手細揸木柄,手感好好多;手掌大揸P仔反而舒服。
引用:
原帖由 comicscom 於 5-4-2021 14:21 發表
[local]1[/local]我喜歡木柄多啲
究竟世界上還有神嗎?

https://www.facebook.com/2845775 ... 40371342783184/?d=n
真DS Factory Made木Grip都冇毫子㗎喎⋯⋯
引用:
原帖由 kornhill401 於 6-4-2021 14:37 發表
我覺得木柄少左個馬仔金章. 否則就更加完美了.
究竟世界上還有神嗎?

其實Variant 1到Variant 2係有嘅;
一去到Snubnosed就冇。
反而奇怪地P仔代工Colt橡膠Grip有馬仔毫子;但正莊P仔Grip就係P仔毫子。
引用:
原帖由 kornhill401 於 7-4-2021 13:13 發表

這點我都明白, 我只是奇怪;colt當初設計呢款木柄,為何無加個馬仔章上去.

究竟世界上還有神嗎?

你可以用Imgur。
引用:
原帖由 marryson 於 23-4-2021 18:19 發表
個人覺得木GRIP好睇好多。不過香港警察唔用木GRIP其實有原因。

木GRIP個身太厚,會頂住HKS快速上彈器。膠GRIP薄身D,快速上彈器剛剛好吾會頂到個GRIP。有時間我影D相分享下。

仲有GRIP前面個U,我把真野系個"0 ...
究竟世界上還有神嗎?

其實冇我第一套P仔Grip咁靚仔
引用:
原帖由 kornhill401 於 5-4-2021 13:52 發表
呢隻膠柄套模,我覺得唔係好完美咁.
毛邊多左D,出廠前又無修好.
兩片grip接合後,好似仲有虛位咁.
要讚的是個金色馬仔章.
究竟世界上還有神嗎?

唔係停產咗咩?
引用:
原帖由 marryson 於 25-4-2021 22:06 發表
哈哈吾系公司槍。人在美國合法買到

支槍成日陀,其實已經又好多地方花左。
究竟世界上還有神嗎?

有品味。
你嗰邊多唔多人用M36/ M37?
引用:
原帖由 marryson 於 25-4-2021 22:28 發表
停咗好耐。二手槍黎。搵咗好耐先搵到。
究竟世界上還有神嗎?

M36得五飛...
引用:
原帖由 marryson 於 28-4-2021 03:26 發表

通常D人都陀用新款M36, Bodyguard etc.
究竟世界上還有神嗎?

當年好似Colt先係大路嘢…..
引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-9-2021 10:55 發表
HKPF DS3 黑膠柄個「毫子」,究竟係 Colt 定係 Pachmayr?
究竟世界上還有神嗎?

如果以前的前輩冇水我,呢個的確係事實。
當年Colt牌橡膠Grip係蟹貨……而家就係另一個光境。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-9-2021 15:10 發表
維基話,Colt 黑膠柄係第四代(最後一代),出了兩年連DS都停產。不知是否真確?
「而第四代型號從1993年到1995年間生產…… 第四代型號則更換了塑膠握把」

維基百科︰
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9F%AF% ...
究竟世界上還有神嗎?

首先,我唔係打手。
但係Detail位造得幾足。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-9-2021 17:09 發表
最近見到港產鋁身 DS 大量到貨,都心郁郁想入番枝,兼配個黑膠柄。不過個價都幾………   
究竟世界上還有神嗎?

發新話題