發新話題

[Marui] Marui新製品予告ONLINE pt.4

原裝買返嚟準繩度係馬記既標準
係你沒有講錯,mws都有腳軟,但腳軟後個速度相較穩定,而睇返再deep review YouTube好似個bolt 壓下hammer後互相仍然有接觸,估計呢到做成差異,希望我睇錯

等睇師兄深入 review
引用:
原帖由 天翔翼 於 18-7-2021 01:48 發表

「準係馬記係本身既標準」唔明你咩意思

MWS你買罐134A去試下,CHOK得都係軟軟地唔夠打12KG咁爽的(8KG氣既力點都係咁上下)
呢把幾條片睇落CHOK果到力唔會差過MWS

引用:
原帖由 七點六二 於 17-7-2021 20:14 發表

槍街見返貨啦…
果間就算了,等下星期其他店鋪番貨才幫襯。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 siriochow 於 18-7-2021 00:35 發表
睇哂日本幾個YouTuber 打134個效果同mws比及同馬記個哥哥仔試片個差距都幾大,睇過佢盒外同網站都冇用zet作為賣點,應該佢內部啲人都認為真係唔係mws個效能及佢無做對比。等你自以為同mws同一效能,好多人唔細 ...
其實Z.E.T. 呢個系統本身係講緊「終極耐久性技術」,簡單來說就是無限BOLT LOCK 和按網球拍放BOLT 而不磨損的技術,而不是「打得好準好順技術」。
M4 有,89 式都有 ,但AK 不會有因為根本無BOLT LOCK,所以盒面也就不會有ZET SYSTEM了。

AK 行的是自己一套系統,無彈空擊不退膛而HAMMER DOWN。
準度和穩定基本上MARUI 是衰極有譜的,日本仔也有不少開箱打 30米以上的射擊準度片,似乎準度也保持水準。
但比較可惜的是,看過大部拆解的結構,似乎要改全行程並不易。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 161# 的帖子

ching試左改尾托未?

引用:
原帖由 kornhill401 於 6-7-2021 12:14 發表

謝謝Dave C兄給予有關資訊.
奇怪當年MARUZEN曾經出過半自動的m1100.
為何無再向呢方面的玩具SHOTGUN諗諗呢?
馬老仙個支jam殼jam到暈,blowback冇力射又細力
唔係co2系統玩半自動跳殼都幾難成功

引用:
原帖由 gainax 於 19-7-2021 10:41 發表

馬老仙個支jam殼jam到暈,blowback冇力射又細力
唔係co2系統玩半自動跳殼都幾難成功
謝謝C兄的分享,有關maruzen個支M1100的短處.
至於射又細力,似乎係maruzen廠的招牌了.
利申:我有呢間廠的M870和007果支P99玩具槍.

引用:
原帖由 天翔翼 於 18-7-2021 00:53 發表

AKM一開始就唔係Z系統而係自己一套系統,ZET本身就單指MWS果堆M4

再且咁多條片都見到呢把CHOK之餘又鬼咁準,除非個個一齊做假
Z系統主要係設計比m4呢類有bolt lock新設計,ak冇bolt lock其實已經唔算z系統
馬記既gbb只會越出越成熟都冇需要擔心實用性問題,反而外殼有冇補品廠出鋼身係令一堆人入唔入既關鍵

又有貨返今日…

附件

19-7-2021 13:24

引用:
原帖由 七點六二 於 19-7-2021 13:24 發表
又有貨返今日…
師兄咁快手? 話時話馬記d包裝設計得幾有品味,
咁簡單紙箱整到好似收藏品

引用:
原帖由 gainax 於 19-7-2021 16:15 發表

師兄咁快手? 話時話馬記d包裝設計得幾有品味,
咁簡單紙箱整到好似收藏品
我朋友sent 相比我咋,等我流口水

引用:
原帖由 七點六二 於 19-7-2021 13:24 發表
又有貨返今日…
唉!訂遲了重未有電話響,可能要等第二水.
有冇師兄可分享一下爆炸圖呢!

引用:
原帖由 0050100 於 19-7-2021 17:00 發表

唉!訂遲了重未有電話響,可能要等第二水.
有冇師兄可分享一下爆炸圖呢!
呢支槍都好多人買喎!我買咗GHK 個支,所以馬記呢支就冇訂到!

回覆 177# 的帖子

哈!我個人手夠難,挽挽玩具不想付太多法律責任,所以盡可能不揀Gkk牌.哈

引用:
原帖由 0050100 於 19-7-2021 17:35 發表
哈!我個人手夠難,挽挽玩具不想付太多法律責任,所以盡可能不揀Gkk牌.哈
有乜法律責任?

引用:
原帖由 0050100 於 19-7-2021 17:35 發表
我果支係GHK 唔係Gkk喎…

發新話題