發新話題

[VFC] DNA GBB

[quote]原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 13:15 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1366736&ptid=191137][img]http://www.wargamehk.com/cgf/images/common/back.gif[/im
———————————————————————
quote]
———————————————————————
放心mod0原裝嗰條骨已經經本人確實驗證為vfc sr16嗰條ris
而且俾我換咗條真嘅上去,條原裝已經順手比我掉埋入垃圾桶
Lol
冇買xm16e1,好難再評落去,只買過177,不過就係喜蛇多D,兩枝都執過下.

附件

5-5-2021 14:13

其實師兄覺得蛇定DNA好?有人話蛇d finishing 似真野多?

引用:
原帖由 corporal9946 於 5-5-2021 14:53 發表
其實師兄覺得蛇定DNA好?有人話蛇d finishing 似真野多?
各有各好,買曬佢

引用:
原帖由 corporal9946 於 5-5-2021 14:53 發表
Airsoft與實物的finishing距離事實上相當遠,個人原則絕不會投資在額外後期加工上,寧願花多點時間細心觀察各家的同一產品之分別,從中找出最佳的工藝者作為最終購買選擇。
以下附圖是古舊M16A1實拍,當中細節神緒暫時仍未看到有Airsoft品牌可以造出來。

附件

5-5-2021 18:20

其實你攞幾多錢出嚟玩嘅都係玩具,
睇餸食飯,
兩千幾蚊一支We亦都可以玩得好開心
真槍粗糙,刻字打歪哂亦都係事實
毒蛇錯咗某啲小細節亦都比較多

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 dickyan28 於 5-5-2021 18:20 發表

Airsoft與實物的finishing距離事實上相當遠,個人原則絕不會投資在額外後期加工上,寧願花多點時間細心觀察各家的同一產品之分別,從中找出最佳的工藝者作為最終購買選擇。
以下附圖是古舊M16A1實拍,當中細節神 ...
你講呢D...

附件

5-5-2021 18:44

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 18:31 發表
其實你攞幾多錢出嚟玩嘅都係玩具,
睇餸食飯,
兩千幾蚊一支We亦都可以玩得好開心
真槍粗糙,刻字打歪哂亦都係事實
毒蛇錯咗某啲小細節亦都比較多
算啦我都係覺得we最好

附件

5-5-2021 18:53

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 18:53 發表

算啦我都係覺得we最好
當年我都覺得我老豆把mgc 幾好

回覆 23# 的帖子

我覺得當時有枝16係日本國際的,好攪野,個膛就打cap但粒bb蛋就响Gas tube位飛出尼,果陣都買過下,哈哈!

講講又真係摷到https://www.hyperdouraku.com/vintage/koku_sw-m16/index.html
原來都30幾年了

附件

5-5-2021 20:09

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 20:09 發表
講講又真係找到https://www.hyperdouraku.com/vintage/koku_sw-m16/index.html
原來都30幾年了
講起呢支,真係經典. 之後都無再見過,同一系統的玩具槍了.
當年因已有'馬記 '同款AEG果支,同埋佢係要玩CAP.
所以無買到.E+有D後悔tim.

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 18:44 發表

你講呢D...
師兄誤會了,我在乎的是各廠家在產品Finishing上的工藝,至於刻印Marking及字體方面,即使不太合格也不會在後期額外再投資去重做,因為重做字體會引至原本的Finishing失去了!
附圖是有幸遇上偶然機會,讓實物和Airsoft連接一起觀察Finishing效果,證實這個Airsoft品牌的Finishing工藝比較接近實物;所以這個Airsoft品牌便是我的購買選擇。

附件

6-5-2021 13:34

回覆 26# 的帖子

我不可惜,果陣打過幾匣後總覺是怪怪的,觀賞亦是.

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 12:31 發表
查實一萬蚊買支靚仔又話珍品級數傢俬嘅xm16e1
我都會買佢賬
但係萬一蚊買一支18mod1就真係諗諗先
畢竟我以前鍛m4先5000幾,再買多支普通版18mod1
加埋加埋都係$8000,已經夠料砌一支鍛mod1
轉頭vfc2021出鍛 ...
我諗過dna即係vfc既第個名
但dna又有搞過長島版sten
我諗應該係間’行’ order vfc做代工

另外鍛身開左鍛模 大批做應該係平過續隻cnc
佢肯開平頂、a1,a2,c7 幾隻 下身又一兩隻
咁就皆大歡喜

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-5-2021 00:55 發表

我諗過dna即係vfc既第個名
但dna又有搞過長島版sten
我諗應該係間’行’ order vfc做代工

另外鍛身開左鍛模 大批做應該係平過續隻cnc
佢肯開平頂、a1,a2,c7 幾隻 下身又一兩隻
咁就皆大歡喜
2019年我同佢內部人員傾過計
出完懷舊系列就會出m4 not a1,16a2,16a4,
取決於vfc幾時完成三連發火控
之後先會出啲罕有嘅現代ar15型號
而家睇嚟應該不知道猴年馬月先有三連發AR
—————————————————————————————