發新話題

[VFC] DNA GBB

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:52 發表

佢支723係味c7upper a2auto 下身? 如果係要改733就易士
之前有套cnc 733身以為係dma佢出,所以一直冇散砌等成槍
唔知係咪呢
依家仲搵到fb個post
但賣場條link已經收左檔

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 01:38 發表
講開cnc身刀痕
買左套task force 416身 應該都係vfc廠
出奇地冇咩刀痕 curve位都係
我買過好多 cnc身自己後期人手打磨再拎去打沙己經完全冇哂刀痕
所以cnc成品係可以有方法消除d橫線,唔知係特意留返d刀痕想話比人知係100%cnc冇假
定係由得加工痕跡,因為果d痕跡都幾顯眼例如上身圓柱地方,派年代d身就算好精美但都會有幾條好長橫線係正中間,
我最後爭扎左好耐都係頂唔順,膽粗粗幾千蚊個身自己磨完拎去打沙做色即時整完靚仔哂,之後每次玩ar啲cnc身都會咁搞一次上左癮咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 01:58 發表

唔知係咪呢
依家仲搵到fb個post
但賣場條link已經收左檔
等下新野啦,好耐冇掂氣槍d野最近睇返出左咁多新玩具
而家係味v記d普通m4原廠已經係鋼煲?而家d玩具真係越做越好大家happy,係時候草下錢先

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:45 發表

係wo記錯左
師兄有咁多支搵支裝下m203都好正
已經預留左一套珍m203前護木同朱皮203
但奈何m16a2依舊在等待中

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 08:58 發表

關於價格問題問題在於
1)原廠加價接近一成
2)最近呢個牌子比香港某大戶睇中左
再同街幾間地舖合謀定價,因每一款限量生產,
零售價再加價兩 ...
之前睇好似8k幾
依家係咪5位數啦?

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 08:58 發表

關於價格問題問題在於
1)原廠加價接近一成
2)最近呢個牌子比香港某大戶睇中左
再同街幾間地舖合謀定價,因每一款限量生產,
零售價再加價兩 ...
加咁多就唔好喇 ,a1大蛇包珍膠托都唔係貴好多,台灣個面加錢好似仲可以搞支602身
如果a2要上萬不如玩大蛇,始終貴得黎鍛造值回票價,佢個a2上身我等左十年8年先再產有改造型做得係好正,
而家係有真正衝壓字客制我見有師兄拎蛇刻m4a1花效果冇得頂只係貴d,a2burst花我估有機會,因為以前kono佢d cnc身有齊a1a2xm177衝壓字玩我估而家客制都係佢地整?
師兄我都係仲有支a2未砌,其實有左佢個a2上身砌到好多系統 WA, vve, v記,甚至g香港都改到,
只係睇下玩唔玩3連發,3連發而家得返大蛇,睇下dma會唔會出埋,如果包3連發10k內都係唔錯選擇,因為蛇冇3連發已經9千幾
,一切睇幾銀再算

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 09:27 發表

之前睇好似8k幾
依家係咪5位數啦?
定價就呢個價錢

學油公司合謀定價就
11k半

Del

V記M4系統的3連發功能。。。如果DNA不弄的話, 應該不會有了

可惜V記M4少人玩, 個個聽到DNA係V記件就已經耍手拎頭。。。
TW那邊又被我們/豬香港牌信徒追擊。。。

再加上V記QC及用料問題, 然後再加上那班大大力當真鐵玩的玩家(torture test)的大力宣傳。還有那堆改裝L 改衰左又話係V記問題。。。令到大部份人都以為V記出品必屬廢品。。。

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 14:26 發表

我就由當年既井勝m4去到而家既dna
曲線抗爭大莊,聯合一眾細舖玩會員價暗號價
可惜香港人實在太有錢,始終大鋪買有個種尊貴既感覺
其實有得簽卡+會員積分先係重點。。。

Deleted.食字

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 14:26 發表

我就由當年嘅井勝m4去到而家嘅dna
曲線抗爭大莊,聯合一眾細舖玩會員價暗號價
可惜香港人實在太有錢,始終大鋪買有嗰種尊貴嘅感覺
台灣買始終隔左層
香港人玩唔到露天 要睇佢間舖受唔受你玩
好彩既就比個地址 paypal過數

引用:
原帖由 Opica 於 20-5-2021 14:35 發表
V記M4系統的3連發功能。。。如果DNA不弄的話, 應該不會有了

可惜V記M4少人玩, 個個聽到DNA係V記件就已經耍手拎頭。。。
TW那邊又被我們/豬香港牌信徒追擊。。。

再加上V記QC及用料問題, 然後再加上那班大大力 ...
我都轉左玩v記
係設計/用料上有d隱憂
已知新416較hop up組野係膠黎 未必穩定
睇睇枝新mk18 佢用枝dummy飲管駁過去
但駁住粒野又好似膠黎 我都1516緊入唔入

其實而家V記係味已經冇出馬仔 m4?見新出個d全部騎士sr16, 原來仲有支dx版鋼煲雙邊掣 e3 ,同埋記得dma取消V記切氣片直接改斜鎚,咁V記新版有冇照改?打上黎分別如何

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 18:52 發表
其實而家V記係味已經冇出馬仔 m4?見新出個d全部騎士sr16, 原來仲有支dx版鋼煲雙邊掣 e3 ,同埋記得dma取消V記切氣片直接改斜鎚,咁V記新版有冇照改?打上黎分別如何
有迷版mk18mod1

發新話題