發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

你真係無聽過G5打到膊頭痛呢個故事。
(創作力量同幻想,會嚇你一跳)
引用:
原帖由 里安 於 20-9-2021 21:56 發表

一向唔會對airsoft recoil有幻想,其實廠吹大左我都會挑,但我更會覺得好多人諗多左,都係果句,12kg想大成點
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 10-9-2021 16:57 發表
朋友嗰枝,Slide Lock狀態下,Trigger依然可以啪電掣。
匣在非滿氣情況下,在Breaking point再輕微壓多少少,彈匣有洩氣聲。
似乎已經係死症,無法改變。
上下分家之後睇睇機件運作,我果支即將到breaking point果陣,都未啪電掣,支撞針已經偷步微微移向前。

無怪乎唔上匣同上匣個手感差勁多,冇匣空扣似係重雞既V記Glock,有匣個breaking point「矇」到傻,而且明顯feel到多道力同你對抗,扣到底無可底,硬無可硬先突然間響鎗。

0吾知如果拆去trigger 件銀色件,冇0拍手指效果,齋槓桿壓valve個感覺會係點??  可能會好似以前拖喉時代JAC 果D感覺

所以話佢怪總有原因。
賣點係仿真結構,結果變成四不像。
引用:
原帖由 RCOOH 於 21-9-2021 00:40 發表

上下分家之後睇睇機件運作,我果支即將到breaking point果陣,都未啪電掣,支撞針已經偷步微微移向前。

無怪乎唔上匣同上匣個手感差勁多,冇匣空扣似係重雞既V記Glock,有匣個breaking point「矇」到傻,而且 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-9-2021 00:40 發表

無怪乎唔上匣同上匣個手感差勁多,冇匣空扣似係重雞既V記Glock,有匣個breaking point「矇」到傻,而且 ...
多謝師兄們提醒,唔怪得我有時慢扣雞,會有泄氣聲,之前以為自己聽錯。原來係撞針偷步輕微打開左個嘩佬

仲有更趴街既一點,就係上匣之後會將滑架後面頂起,唔知係出氣膠定含彈嘴太高累事。試鎗頭幾飛白煙好大。

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-9-2021 10:07 發表
仲有更趴街既一點,就係上匣之後會將滑架後面頂起,唔知係出氣膠定含彈嘴太高累事。試鎗頭幾飛白煙好大。
係埋專登?密氣好d?關唔關事?
我果支白煙無物,但就跟左個銀色叉氣咀,本身彈夾果粒係銅色咀。

引用:
原帖由 里安 於 20-9-2021 21:56 發表

一向唔會對airsoft recoil有幻想,其實廠吹大左我都會挑,但我更會覺得好多人諗多左,都係果句,12kg想大成點
但係部份廠好鍾意製造幻想。

D KOL步鎗膊頭唔頂實,或者頂落避彈衣個軟墊上面,輔助手完全冇用力向內扭,就咁托住,blowback梗係勁啦。如果唔用力放軟手黎打,支warhawk直頭very strong blowback到鎗嘴彈起添。

想問下大家,有冇人照佢既4 秒入氣法係打得哂17 飛兼有lock slide?

我果支要入5 秒先清得哂, 但會爆氣
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 RCOOH 於 22-9-2021 16:20 發表

但係部份廠好鍾意製造幻想。

D KOL步鎗膊頭唔頂實,或者頂落避彈衣個軟墊上面,輔助手完全冇用力向內扭,就咁托住,blowback梗係勁啦。如果唔用力放軟手黎打,支warhawk直頭very strong blowback到鎗嘴彈起添 ...
d打手水軍就算啦🙈

寧願玩馬記G17轉所有Guarder鋼件
外觀仲靚 又full marking 聲又好聽
又準 穩定 落場好打

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-9-2021 16:57 發表
想問下大家,有冇人照佢既4 秒入氣法係打得哂17 飛兼有lock slide?

我果支要入5 秒先清得哂, 但會爆氣
師兄果支入氣咀係金色定銀色?我金色咀有這個問題,換咗銀色咀就無問題

發覺跟槍隻匣個氣缸係銀色,同用金色入氣咀
另外買嗰兩張匣就黑色氣缸同銀色入氣咀
有無師兄知有咩分別?

引用:
原帖由 mg36 於 24-9-2021 17:54 發表
發覺跟槍隻匣個氣缸係銀色,同用金色入氣咀
另外買嗰兩張匣就黑色氣缸同銀色入氣咀
有無師兄知有咩分別?
下。搞到咁既款,似生產材料都唔夠用要mix and match播。

利申,我銀筒銀哇佬。

似乎係金色入氣咀有問題?
金咀匣入5-6秒氣只能勉強清匣
但銀咀匣打到起碼30飛

發新話題