發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

玩完朋友嗰枝個人感覺,trigger 扣壓冇層次真心有少少失望,下身外觀都有唔少廠做得好過佢,不過包射技術好似暫時得佢有?後座力可以,冇咗hammer 拉slide 唔卡,唔係炒價買來玩下無妨,不過驚喜感冇想像中咁重
塑膠戰隊

引用:
原帖由 PMX 於 2-9-2021 09:59 發表
玩完朋友嗰枝個人感覺,trigger 扣壓冇層次真心有少少失望,下身外觀都有唔少廠做得好過佢,不過包射技術好似暫時得佢有?後座力可以,冇咗hammer 拉slide 唔卡,唔係炒價買來玩下無妨,不過驚喜感冇想像 ...
吉打個全套鋼內構下身唔知係真包射定裝假狗?

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-9-2021 09:28 發表

台灣果邊吹既

老實講,馬記HICAPA膠架,再換超輕飛機座同彈弓頂,打虎口個手感無敵。或者馬記支FNX45都正。

台鎗係好搖,但虎口冇乜感覺。
虎口痛既, 我試過fnx45 同 hk45c 一樣可以

但ghk 果隻感覺係大blow back, 虎口冇特別感覺

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-9-2021 10:17 發表

吉打個全套鋼內構下身唔知係真包射定裝假狗?
假狗, 上螺絲同打pin 固定的

有人話gen 3後期finger groove係唔同

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 里安 於 2-9-2021 11:18 發表
https://gunlawsuits.org/wp-conte ... 3-disassembled.jpeg

https://www.all4shooters. ...
長知識了,謝謝師兄

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-9-2021 11:38 發表

長知識了,謝謝師兄
殺錯良民.doc

同意上面, 台灣D youtuber真係有D誇張. 佢地個個服過兵役, 無理由唔知乜嘢先叫做勁blowback

打過, blowback係勁, 但無佢講到咁誇張, 極其量貼近VFC 支USP 換咗鋼slide咁上下. 仲細力少少

而家冇義務役喇⋯⋯
引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-9-2021 16:37 發表
同意上面, 台灣D youtuber真係有D誇張. 佢地個個服過兵役, 無理由唔知乜嘢先叫做勁blowback

打過, blowback係勁, 但無佢講到咁誇張, 極其量貼近VFC 支USP 換咗鋼slide咁上下. 仲細力少少
究竟世界上還有神嗎?

GHK Trigger 個safety trigger片微微凸出,不知真槍係唔係甘?

回覆 59# 的帖子

打虎口感覺來自於blow black速度與slide重量
搖來自重心變化
台灣槍個個都重彈簧 還要加強彈簧去增加阻力 冇曬速度就得返個搖字

22kg 氣?那裡有得賣?
引用:
原帖由 shoot 於 28-8-2021 23:11 發表
睇咗幾條短片,聲稱可以入22紅,我未試過手槍打22紅,

下身和我支VFC G19 gen4 比起上黎超光令,感覺好似浸咗槍油一樣。
我未見過真品,唔知實物係咪真係咁光令。
另外個跌管效果唔太理想,如果鎗管向下而運行滑架,好大機會會整花槍管面。
Trigger同個tigger洞之間無咩虛位,我個支trigger 條pin 輕微突出好少好少就已經令到trigger回唔到位,棘住左。
不過好彩用料安撫返我個心情,有鋼火控,同埋條鋼slide 好過我G19條補品鋼slide,我條補品鋼slide,玩幾下條slide stopper個位已經彎q咗

GHK 太令喇,希望下一水會執執,同埋個trigger 真係好q怪,似啪燈掣,得一下玩過就知我講乜;千萬唔好用來練 ipsc 壞手

塑膠戰隊

Trigger尖同Trigger guard有一刻真係似磨住去0甘。
另trigger同個frame磨擦好大。
彈匣底蓋水口好勁,好似砌模型就咁搣件出來0甘。

發新話題