發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

呢支其實而家外面賣緊幾多?tt見唔少二手不過都係三千上落個價都幾穩,但咁快二手有d奇怪咩情況

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 12:29 發表

貓記已經三千正,其他地方三千四。
3千一支成槍鋼g17唔貴wo,個鋼滑架係cnc定#記1911鑄造方式?應該係鋼外管同鋼火控?
Marking冇研究開有板拳應該跟足真鐵?其實打 topgas快扣打得爽唔爽會軟腳?以上都做足既話3千一支好值得玩 wo

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 13:45 發表

應鋼都鋼,marking係玩具野。氣化方面,初代版好差,後期版(包括我果支)堅挺無比唔腳軟。不過trigger硬到爆炸,想快扣都難。

比較硬膠既一點係mag release都係包射件,塊鋁片突哂出黎,換幾下已經刮到隻匣花 ...
有板拳都整玩具marking..  ?唔怪得睇相右面下身同以前玩過d字怪怪地,冇研究過唔確定
上網睇介紹片佢後定左板機仲扣到 cookcook聲咁特別?隻雞硬係咪只係彈弓影響可以diy整輕d?
最好奇介紹片話佢冇擊鎚設計,即是用榴彈炮個種按壓撞針設計定點 呢支野外觀唔計刻字造得幾有feel
,其他我估可以克服,刻字啱唔啱比較重要,希望有正確刻字版。。

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 14:46 發表

賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執
我睇完幾個測評同d玩家回覆,外觀好似話下身造型都有未像真地方,咁樣都係觀望中唔衝住,
出左 g17全新系統設計我估日後會有其他gen版其他型號,希望做到跟足真鐵正確外觀到時再入手了,外觀抄支v記己經掂
佢冇擊鎚設計冇左大量阻力推得爽鋼架係新突破,但唔知係咪呢個設搞到隻雞好硬又係唔掂,
所以真係有好有唔好,不過我都係諗住整把鋼架屋企爽下,咁硬雞像真feel都 ok既,最重要搞掂外型先。。

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 15:34 發表

V記小弟有gen4 g19,Ghk G17同V記差不多,大家都係差左個[officially license product of glock], V記月勝在有吉打同佢出正印下身
如果佢有迷版造型同marking都正確貴五舊我都制,而家支野其實睇落幾吸引佢唔會得一批等下先

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 15:58 發表

隻雞冇氣同有氣時硬度天差地遠。因為一到break wall支撞針會偷步,提早移向哇佬,幅度細到唔會響鎗,但就會令哇佬既壓力倒feed比隻雞,由冇氣時既硬又頓變成有氣時既死實。

SWITCH17個擊發模式其實係另一個形 ...
即係硬雞個度冇乜可以搞輕雞?搞輕左會影響穩定度?我估佢生產個時冇可能唔知咁硬雞可以改返輕雞
只係有唔穩定因素先做返硬雞?係既話就真係針冇兩頭利,硬雞要手指克服了,我未打過實物唔知有幾硬
如果硬到禁得多手指痛就算。。

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 18:40 發表

Errr,Dave兄其實有出po話過,只要修走大約1mm撞針就可以令扣壓一致,隨便你偷步,掂唔到個哇佬就贏左。

主要係GHK隻雞比較鞋,邊角位有D刮手,大力扣真係手指會痛,痛起黎就唔想出力。AST支USW雙動更重雞,之 ...
睇有冇平平地2手收支研究下改支,我相信點都有得減輕個雞

引用:
原帖由 RCOOH 於 22-11-2021 10:01 發表

其實我想過賣,因為真係唔好玩……
師兄想賣主因是不是隻硬雞? 評價兩極反而更感興趣想玩下

引用:
原帖由 Maxman2 於 22-11-2021 12:45 發表

師兄如果因為trigger 手感,有冇諗過自己執執佢?始終佢冇擊錘設計係一個大賣點(個人覺得)
冇擊鎚設計可以冇阻力大大提升氣化推得爽鋼架係吸引,以前某d改鋼架就打唔郁既手槍就有救
不過眼前真係要諗諗點搞隻硬雞,如果成功搞到扣雞正常d又唔影響穩定性
我相信佢呢種設計可以打破馬記系統手槍市場佔有率,佢做平價版鋁架後坐力一樣比馬記擊鎚有阻力設計大,咁就好有吸引力
成功與否睇佢拆唔拆掂隻硬雞了

引用:
原帖由 RCOOH 於 22-11-2021 15:46 發表

如果GHK呢支打鋁架,衝擊力應該大到嚇死人。

我唔係嫌佢雞重,支P229同USW仲重啦,只係鋼架得個搖字,手感普通,希望佢出MOS或者RMR鋁架,一來平左二來更high。
可能手槍夾細用12kg氣始終唔夠爆發力推重架,整7075鋁架輕返3分一至一半重量估計blowback衝力好勁
唔知呢種冇擊鎚結構可否用落其他款手槍甚至單發gbbr到?得就正長出長有
諗下如果gbbr都整到冇擊鎚冇左壓低擊鎚個大阻力,大部份gas力量得己去左blowback到會有幾勁?
出到支半自動7.62夾既ar,支bolt同 buffer直衝去尾通既力,到時真係唔係扮搏頭痛
要睇間野想唔想衝擊市場整更多呢個設計既產品了,睇完拍拍高打散支野得出今次呢支係誠意之作
我等下有冇full marking先出手

引用:
原帖由 RCOOH 於 24-11-2021 19:35 發表

同一個系統整支M17,真品RMR腳無修直上,仲唔高端過疫苗?
你地班友草定錢都得 我發覺呢支想睇下實物都冇,賣哂心裡好誠實

發新話題