發新話題

香港警察軍裝槍套

香港警察軍裝槍套

海外合法購買。只供分享, 無犯法意圖。

無 S&W MODEL-10。用把Colt DS代替。

說明書話有雙重防搶保護。我就吾覺有兩重保護。
可能吾啱SIZE

同香港警察用緊果款,好似爭少少.

引用:
原帖由 kornhill401 於 15-5-2021 13:40 發表
同香港警察用緊果款,好似爭少少.
係同一款。之不過我把Colt DS細,睇落有D吾同。

剛剛找到一些有關HK軍警槍套圖片.
槍套在掛上腰帶後.低過腰部少少.

相信樓主的槍套,是下圖這一款式.
比較上圖的一款,掛上腰帶後,接近腰部多D.
[attach]308878[/attach]

附件

15-5-2021 14:58

引用:
原帖由 marryson 於 15-5-2021 14:36 發表

係同一款。之不過我把Colt DS細,睇落有D吾同。
呢款槍套,的確係S&W M10用,但絕對唔係HK軍警用個款.

香港警察用果隻話唔定係搵懲教自己整

上述無一款係。
香港警察使用的是原裝正版G廠生產的Mid-Ride版本,亦係該廠專為香港紀律部隊特製、專供香港政府的獨家型號,外面買不到的。

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 16-5-2021 23:03 發表
上述無一款係。
香港警察使用的是原裝正版G廠生產的Mid-Ride版本,亦係該廠專為香港紀律部隊特製、專供香港政府的獨家型號,外面買不到的。
學到野

Gould & Goodrich 嗎?

回覆 9# 的帖子

唔知正宗型號買唔買得就真
Exemplo ducemus
[img][/img]

You bought from ebay or gun broker?
hongkonggunguy

發新話題