發新話題

[VFC] VFC SCAR-H / MK17 GBB Rifle ( Licensed )

昨天到貨,影張相同大家分享先!

附件

28-5-2021 16:37

28-5-2021 16:37

Matt's rock & roll

玩咗幾個小時, 感覺如下:
1)後座力強;
2)幾大力,幸好有adjustable 飛機, 較返去below 1.5;
3)較hop-up方便
4)札實, 聲靚

但都有小小問題:
1)inner barrel 長, 想裝tracer 要諗諗計(如cut 短或換內管), 有圖;
2)時大時細力..., 但較好hop-up 好返一點。

現想請教一下:
1) 呢支VFx/西巴根是否跟 "我們"內外 一樣?
2) 想替它換inner barrel and hop-up unit, 有冇推介?

附件

28-5-2021 16:56

28-5-2021 16:56

請教C兄, 呢支新出和之前出的,只貴幾百蚊,
唔知有什麼分別呢? 謝謝!

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-5-2021 12:52 發表
你見到枝槍有齊FN marking就知多出果幾百好明顯係版權費啦

引用:
原帖由 geoprotex 於 30-5-2021 14:25 發表

你見到枝槍有齊FN marking就知多出果幾百好明顯係版權費啦
迷好似兩匣
即係依家比迷 貴百幾仲少一匣?
我有隻迷上身 本身想買多枝迷sosad

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-5-2021 12:52 發表
內外構冇改。。。

引用:
原帖由 Matt_LAW 於 28-5-2021 16:56 發表
玩咗幾個小時, 感覺如下:
1)後座力強;
2)幾大力,幸好有adjustable 飛機, 較返去below 1.5;
3)較hop-up方便
4)札實, 聲靚

但都有小小問題:
1)inner barrel 長, 想裝tracer 要諗諗計(如cut 短或換內管), ...
內構和WE不一樣。可以用某角獸的內管。

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-5-2021 19:31 發表

迷好似兩匣
即係依家比迷 貴百幾仲少一匣?
我有隻迷上身 本身想買多枝迷sosad
我也有1套mk20組件。。。
之前説超限量版。。。所以一出就買左
1個月之後就話出成槍。平左仲要跟2匣

仲以為第一水已經無貨,無意中係某網店見到第一水的圖片.和經樓上C兄的最新一水的圖片比較.
終於知道佢地的分別.一支6mm刻印,一支7.62x51刻印.

引用:
原帖由 Opica 於 31-5-2021 10:17 發表
我也有1套mk20組件。。。
之前説超限量版。。。所以一出就買左
1個月之後就話出成槍。平左仲要跟2匣
我係買mk20成槍既
之後收左套人地放出黎既迷17upper
但發覺scar拆黎拆去都幾麻煩
想整枝成槍17

引用:
原帖由 Opica 於 31/5/2021 10:14 發表
內構和WE不一樣。可以用某角獸的內管。
謝謝師兄! 明白了!

回覆 22# 的帖子

在下做了 research, 打算用 佢:
"Unixxxx 6.03 Nickel Coated Brass GBB Inner Barrel with 60 Degree Hop-Up"

想請教下意見。。
謝謝🙏🏻

民版Marking….
究竟世界上還有神嗎?

慶幸mk20果水唔係西北根版marking

今次煩了:
我身痕自己買了角獸牌 inner barrel 6.03 300mm 連膠自己動手換。。
點知手術成功,病人死亡:
1) double feed,
2) 小便彈
3) 有彈碎片在上身內

總之可以有問題的地方就有問題。

我唔敢再搞佢。。。打算揾師傅執佢。。。
第一次DIY 就係咁

發新話題