發新話題

請教C-more安裝

引用:
原帖由 Dave 於 28-5-2021 16:20 發表

不過今時今日,多數都唔會再用槍王那些菲林筒setting ,大隻c more 漸漸變成 rts 小紅點了。
上排友人帶在下去參加超齡新手班,考了個新米牌,才開始叫接觸ipsc 。
不過自主練習都只是去過一次而已,時間不易就 ...
但大隻C摸比起RTS好瞄

引用:
原帖由 Dave 於 3-6-2021 09:30 發表
近排跟友人學玩IPSC ,暫時都是淺嘗中,未說是很投入。
參加了一個超齡新手班,入門試過了 ( 其實正常有玩開槍的都應該能過 ) ,考了個P 牌。

新兵那支公柴真是質素麻麻,JAM 了幾次。
P 牌完成後可以自主訓練一 ...
我都係唔習慣手鎗紅點,未對正果陣望唔到個紅點,個心就硬係凝住凝住。如果加到天守閣咁高就更加唔慣....

BTW,1911類手鎗硬係裝C-MORE比較好睇,成支鎗即刻大左一圈,更有拋瓦,細細個紅點擺中間視覺上好似怪怪的......

引用:
原帖由 Dave 於 19-6-2021 10:36 發表

3 GUN 在香港是攪過一排太息微了,也許是入門要求的裝備太多了,一柄RIFLE 一柄SG 一柄手槍一套裝備差不多一萬元起跳。
在下接觸IPSC 前也是玩過兩堂3 GUN,是好玩的。
IPSC 槍會大型的來來去去也是那1, 2 間。 ...
正式3巾好似要求唔可以「有」全自動,但有師兄話香港情況可以「有」而唔比「轉」。當然馬記MWS裝個45度selector就解決到問題,我支地鐵都裝左,可以硬轉到接近90度但即時鎖雞。

IPSC投資落一支手鎗同一套裝具就得,3巾就要3支同3套野,錢先唔好講,成10kg,剩係搬都搬傻你。

引用:
原帖由 Dave 於 19-6-2021 18:27 發表

之前也聽過友人說過smg 代替sg 的玩法,但始終覺得無散彈既3 gun 趣味性打了個折。
梗係多個笨!柒柒!項目好玩啦,等你手鎗步鎗玩到出神入化但霰彈反車。

引用:
原帖由 Dave 於 17-6-2021 10:48 發表

剛上星期日,便用在下這柄自砌的OPEN 槍去打了一下會內賽,
在下只是剛上了新手班,再打過一次自主練習試打了一次STAGE ,便直接去比賽了,當然世界沒那麼多骨格精奇者,
在下的成績自然也乏善可陳,平均STAGE ...
話說九號波中身係邊度買?

引用:
原帖由 Dave 於 30-6-2021 13:53 發表

如無記錯應該是名窗店。
JLP呢個鏡mount都唔錯。

引用:
原帖由 Dave 於 30-6-2021 13:53 發表

如無記錯應該是名窗店。
我頂,今日撲出去買左個9號波中身,番到黎完全唔岩裝既?導軌間距比原裝HI-CAPA 5.1窄左一截,同官網以及YT片完全係兩個樣。

引用:
原帖由 Dave 於 6-10-2021 07:14 發表

在下這個是MASTER P + LAYLAX 中身 ( 原裝MARUI SEAR ) + ARMY GRIP

師兄買的中身跟 ...
外觀一樣,就係裡面條軌唔同左樣

發新話題