發新話題

[others] RWA Warhawk

其實我連跟槍共三隻匣都漏,已經搵師傅執好。
引用:
原帖由 RCOOH 於 11-9-2021 22:45 發表

我係病病買,跟鎗果隻正是漏氣也。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 11-9-2021 22:54 發表
其實我連跟槍共三隻匣都漏,已經搵師傅執好。
RWA 真係抵打
馬記教狂熱信徒

你可以參考以下短片
https://youtu.be/hGi0sMEj3ec
其實好多匣都食到,只不過我衰迷信,以為買原廠匣會穩陣,點知出事。
試打後心得。
Trigger縮短行程,令到反應非常快;
氣化情況比起舊Marui系統理想,但比起VFC Kimber同Marui V10依然有少少差距。
Detonator SL外管(鋁)有造假膛缐,外觀不算差。
但整體重量(連匣),有點出乎預期的重。
綜合表現比起用舊系統砌一枝1911還要好。
不過最好唔好打到Lock slide,因為Slide入面沒有鋼片Block住Slide Lock,Lock得Slide多會有機會令到Slide 上的Slide lock坑磨損。情況同VFC Kimber幾乎一模一樣。

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 11-9-2021 23:09 發表

RWA 真係抵打
究竟世界上還有神嗎?

似乎彈弓真係過硬,密氣方面有可改善之處,連A1A長匣都好快凍同腳軟,充三秒氣都有輕微噴煙。

R兄見解冇錯,佢為咗炒兩味食CO2,結果條彈弓過硬。
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 09:03 發表
似乎彈弓真係過硬,密氣方面有可改善之處,連A1A長匣都好快凍同腳軟,充三秒氣都有輕微噴煙。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-9-2021 09:15 發表
R兄見解冇錯,佢為咗炒兩味食CO2,結果條彈弓過硬。
CO2?得唔得丫。

我入14kg我們氣打都有d古怪,blowback梅花間竹大細力,仲有暴走彈,用CO2……

佢宣傳係咁講,而且有CO2 Mag位置,應該得。
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 09:19 發表

CO2?得唔得丫。

我入14kg我們氣打都有d古怪,blowback梅花間竹大細力,仲有暴走彈,用CO2……
究竟世界上還有神嗎?

借問聲呢把1911係邊一把,NIGHTHAWK RECON? 做幾銀

同埋係唔係真 MARUI spec,驚驚地唔係

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-9-2021 09:37 發表
借問聲呢把1911係邊一把,NIGHTHAWK RECON? 做幾銀

掛Warhawk名實際接近Recon。唔使一千。

馬記匣同回膛件肯定用到。

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-9-2021 09:37 發表

小弟實測外觀件(slide stop,safety,hammer,外管)夾都可通用馬記件,內管同膠都得。飛機座未換唔知住
馬記教狂熱信徒

外觀問題唔大
但如果裡面唔同SPEC,收皮咗就GG了

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-9-2021 10:13 發表
外觀問題唔大
但如果裡面唔同SPEC,收皮咗就GG了
我冇乜意願換內件,本身支鎗又快又定又唔係貴,粗打一流,換左陣間衰過原裝就豬了。

(苦笑中)
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 11:21 發表

我冇乜意願換內件,本身支鎗又快又定又唔係貴,粗打一流,換左陣間衰過原裝就豬了。
究竟世界上還有神嗎?

上網見人話呢把嘢係KWC系統

發新話題